Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre emite primele sale obligațiuni de tip ESG

in Business 1 March 2021 90 Views

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a emis primele sale obligațiuni de tip ESG (de mediu, sociale și de guvernanță) și a capitalizat 85 milioane de dolari într-un plasament privat cu un investitor asiatic.

 

Suntem încântați că am realizat prima noastră emisiune de obligațiuni ESG, reprezentând o etapă importantă în creșterea capitalului pentru susținerea priorităților de mediu și climatice ale statelor noastre membre. Acest plasament satisface cererea investitorilor și deblochează noi surse de finanțare pentru proiecte ecologice”, a declarant Dmitry Pankin, președintele BSTDB.

Obligațiunile cu o scadență de 10 ani, emise în baza Programului de Obligațiuni pe Termen Mediu al BSTDB, vor sprijini prioritar finanțarea de către BSTDB a operațiunilor cu beneficii clare de mediu și climatice, cum ar fi generarea mai redusă de carbon, sursele regenerabile de energie și eficiența energetică.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia.

Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) şi “A2” acordat de Moody’s.

Comentarii

comentarii