București. Protest pentru aer curat, pe 14 februarie

in EcoLIFESTYLE, Poluare 2 February 2020 379 Views

Pe 14 februarie, de Ziua ├Ändr─âgosti╚Ťilor, bucure╚Ötenii ies ├«n strad─â pentru a cere un aer mai curat. Mesajul organizatorilor este: ÔÇ×alegerea este ├«ntre a ie╚Öi ├«n strad─â pentru s─ân─âtatea ta ╚Öi a merge la cin─â romantic─â cu o masc─â medicinal─â pe fa╚Ť─âÔÇŁ.


Protestul este organizat de Fridays for Future Romania, WWF-Rom├ónia, Climate Strike Rom├ónia, ÔÇ×E╚Öti din Sectorul 5, dac─âÔÇŁ, Corup╚Ťia ucide ╚Öi Declic. Sub numele de ÔÇ×Aer curat, nu pl─âm├ón intoxicatÔÇŁ, bucure╚Ötenii se vor ├«nt├ólni ├«ncep├ónd cu ora 17, ├«n fa╚Ťa Prim─âriei Bucure╚Öti, de unde vor porni ├«n mar╚Ö c─âtre Ministerul Mediului.

ÔÇ×├Än timp ce autorit─â╚Ťile responsabile par incapabile s─â gestioneze implementarea unor m─âsuri eficiente, p─âstr├óndu-╚Öi ac╚Ťiunile la nivelul declara╚Ťiilor pompoase, locuitorii ├«╚Öi pun zilnic s─ân─âtatea ├«n pericol pe fondul cre╚Öterii alarmante a polu─ârii aeruluiÔÇŁ, au transmis organizatorii.

Ace╚Ötia subliniaz─â c─â Ia╚Öi, Cluj-Napoca, Bra╚Öov ╚Öi Bucure╚Öti se afl─â ├«n topul celor mai poluate ora╚Öe din ╚Ťar─â ╚Öi c─â Bucure╚Ötiul se afl─â pe locul 13 dintre cele 14 capitale europene analizate ├«n cel mai recent raport Greenpeace privind mobilitatea durabil─â ┼či calitatea aerului.

ÔÇ×Locuitorii ora╚Öelor din Rom├ónia respir─â zilnic otrav─â ╚Öi tocmai de aceea este important s─â fim activi ├«n a cere autorit─â╚Ťilor s─â ia m─âsuri pentru reducerea polu─âriiÔÇŁ, mai spun cele cinci ONG-uri.

Printre solu╚Ťiile pe termen scurt pe care le propun organizatorii pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii aerului se num─âr─â transportul durabil (flot─â de autobuze 100% electrice, piste de biciclete ╚Öi dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spa╚Ťii verzi ╚Öi monitorizarea adecvat─â a calit─â╚Ťii aerului.

ÔÇ×Data am ales-o special pentru c─â ne ├«ntreb─âm cum ne putem ├«ndr─âgosti f─âr─â a putea respira. Mesajul nostru, completat de ac╚Ťiunea noastr─â care se nume╚Öte “├Ändr─âgoste╚Öte-te de via╚Ťa pe P─âm├ónt” au ca scop atragerea unui semnal de alarm─â cu privire la calitatea tot mai deplorabil─â a vie╚Ťii pe care o avem. F─âr─â a dori s─â transmitem un mesaj negativ, p├ón─â la urm─â alegerea este ├«ntre a ie╚Öi ├«n strad─â pentru s─ân─âtatea ta ╚Öi a merge la cin─â romantic─â cu o masc─â medicinal─â pe fa╚Ť─âÔÇŁ, au mai spus ace╚Ötia.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii