București-ul rămâne pe primul loc în UE din punctul de vedere al blocajelor din trafic în 2018 – studiu TomTom

București-ul păstrează și în 2018 primul loc din Uniunea Europeană în topul celor mai aglomerate orașe în ceea ce privește traficul, chiar dacă situaţia s-a îmbunătăţit faţă de anul 2017 la nivel global, arată rezultatele studiului realizat de compania TomTom.

Şoferii din Bucureşti petrec cu 89% mai mult timp, adică 27 de minute în plus, la fiecare 30 de minute de rulat în trafic, la orele de vârf din cursul dimineţii.

După-amiaza şi seara situaţia este şi mai proastă. Timpul petrecut în plus, la fiecare 30 de minute de mers cu maşina, este cu 94% mai mare, adică 28 de minute în plus, la fiecare jumătate de oră. Practic, bucureştenii stau de două ori mai mult în trafic în orele de vârf, faţă de orele obişnuite.

Oraşele Moscova, Istanbul şi Bucureşti erau anul trecut pe primele locuri în Europa în privinţa blocajelor înregistrate în trafic, conform clasamentului anual (2018) realizat de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom.

Studiu trafic TomTom

La nivel global, Bucureştiul s-a situat pe locul 11 în 2018, după ce în 2017 a fost pe locul zece. În medie, şoferii din Bucureşti irosesc cu 48% mai mult timp blocaţi în trafic, sub de o medie de 65% în Mumbai (India), 63% în Bogota (Columbia), 58% în Lima (Peru), 58% în New Delhi (India) şi 56% în Moscova (Rusia).

Mumbai, Bogota, Lima, New Delhi şi Moscova sunt cele mai aglomerate cinci oraşe din lume, conform TomTom.

În Europa, cele mai cele mai aglomerate cinci oraşe sunt Moscova, Istanbul, Bucureşti, Sankt Petersburg şi Kiev. De asemenea, Bruxelles, Londra şi Paris sunt pe locurile 11, 12 şi 13.

În America de Nord, cele mai aglomerate oraşe sunt Mexico City, Los Angeles, Vancouver, New York şi San Francisco.

Potrivit TomTom, în ultimul deceniu blocajele în trafic pe plan global au crescut şi aproape 75% din oraşele incluse în clasament au devenit mai aglomerate sau şi-au menţinut congestia în perioada 2017 – 2018. Doar 90 de oraşe înregistrând un declin.

Ralf-Peter Schaefer, vicepreședinte al departamentului de informații despre trafic TomTom, a declarat: „La nivel global, congestia traficului crește. Și acest lucru este în același timp și bun, și rău. Este un lucru bun pentru că indică o economie globală puternică, însă reversul medaliei este că șoferii irosesc timpul în trafic, ca să nu mai vorbim de impactul enorm asupra mediului”.

Al optulea raport ”TomTom Traffic Index” a analizat datele privind traficul urban din 403 de oraşe din 56 de state de pe şase continente.

Studiu trafic TomTom


spot_img

Ultimele știri