Bucurestiul stinge lumina. Vezi ce cladiri raman pe intuneric

in Business 25 March 2011 123 Views

Cele mai importante sedii de companii si institutii din Bucuresti, printre care Ateneul Roman, Ministerul de Externe si trei mari hoteluri, se vor alatura maine campaniei Earth Hour, stingand lumina intre orele 20:30 si 21:30.

Bucurestiul se va numara, ca si in anii trecuti, printre capitalele lumii care vor stinge luminile in semn de sustinere a cauzei Earth Hour. Pe 26 martie, de la 20:30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei si Biblioteca Centrala Universitara, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora.

Campaniei s-au alaturat si doua dintre cele mai mari hoteluri din Bucuresti: Hotel InterContinental si Athenee Palace Hilton.

La Athenee Palace Hilton, intensitatea luminii va fi redusa in toate zonele publice, in limita impusa de siguranta, iar fatada de obicei stralucitoare a hotelului va intra in umbra.

Pentru a sarbatori acest eveniment, Colonnadele vor gazdui o petrecere tematica, la lumina lumanarilor, cu Cocktailuri Eco Speciale si un concert live de pian. La petrecere sunt asteptati atat clienti si parteneri ai hotelului cat si VIP-uri din lumea mondena a Bucurestiului. Oaspetii sunt asteptati la o cina romantica la lumina lumanarilor, cu un meniu “verde”.

Hotelul InterContinental participa pentru al treilea an consecutiv la EarthHour.

„In data de 26 martie 2011, vom stinge lumina intre orele 20.30 – 21.30, atit in exteriorul cit si in interiorul hotelului, iar oaspetii si angajatii nostri vor fi informati de actiunea la care ii invitam sa participe. In aceeasi seara vom organiza cine la lumina luminarii pentru cei care vor lua masa in Braseria Corso si in Restaurantul Modigliani. Este un gest simbolic, in spiritul valorilor lantului nostru hotelier”, anunta un comunicat al hotelului.

De asemenea, luminile din cladirile Centralei Ministerului Afacerilor Externe si din misiunile diplomatice din strainatate vor fi oprite de Ora Pamantului.

Si Ministerul Justitiei se alatura campaniei, stingand luminile exterioare si interioare si deconectand echipamentele electronice care nu sunt esentiale functionarii. La fel va face si Ministerul Mediului, care a participat la toate cele trei editii de pana acum ale campaniei Earth Hour.

Tot de la ora 20.30, luminile vor fi stinse in cateva dintre cele mai importante cladiri din Europa ale grupului UniCredit. In Romania, UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Leasing Corporation vor stinge luminile in sediile centrale din Bucuresti.

Si Rompetrol Downstream, divizia de retail in Romania a Grupului Rompetrol, va intrerupe luminile din statiile proprii timp de o ora, in semn de solidaritate cu evenimentul international Ora Pamantului.

„Din respect pentru mediul in care traim si in care ne dezvoltam activitatile, am decis sa sprijinim aceasta initiativa de constientizare a problemelor climaterice cu care se confrunta in prezent Pamantul, a impactului individual sau organizational asupra acestuia. In acest sens, recomandam atat colegilor nostri, cat si publicului larg sa sustina acest demers, dar si sa identifice eventualele masuri care, insumate, pot contribui la imbunatatirea si conservarea mediului inconjurator", declara Ioana Enache, marketing manager in cadrul Rompetrol Downstream.
 

Comentarii

comentarii