Bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice a fost suplimentat cu 536 milioane lei

in Autoritati, Business, Energie, Legislatie, Strategii 9 August 2019 113 Views

Bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice a fost suplimentat cu 536 milioane lei, sum─â asigurat─â din Programul Opera╚Ťional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale Rom├óniei, mai pu╚Ťin Bucure╚Öti-Ilfov, aceast─â regiune nefiind eligibil─â prin POR.

Suntem preg─âti╚Ťi s─â lans─âm cel mai ambi╚Ťios program de mediu din ultimii ani. Prin intermediul acestuia, aproximativ 30.000 de gospod─ârii din Rom├ónia vor putea s─â ├«╚Öi reduc─â costurile cu factura la energie ╚Öi chiar s─â devin─â prosumatori, deoarece orice cantitate de energie produs─â ╚Öi neutilizat─â va fi automat livrat─â ├«n re╚Ťea, valoarea acesteia urm├ónd s─â fie sc─âzut─â din costul total al facturiiÔÇŁ, a precizat ministrul Gra╚Ťiela Gavrilescu.

Cele peste 500 de milioane lei se adaug─â la valoarea de 120 milioane lei, disponibil─â deja ├«n bugetul AFM pentru regiunea Bucure╚Öti-Ilfov, totaliz├ónd un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizeaz─â instalarea de sisteme fotovoltaice la gospod─ârii individuale, pentru produc╚Ťia de energie electric─â ╚Öi termic─â din surse 100% ecologice.

Ministerul Mediului, Ministerul Dezvolt─ârii ╚Öi AFM exclud de la finan╚Ťare o bun─â parte din poten╚Ťialii beneficiari ai programului pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Comentarii

comentarii