Bulgaria a prelungit cu cinci ani interdic╚Ťia de pescuit la sturion din apele sale teritoriale

in Biodiversitate 27 December 2020 107 Views

Bulgaria a prelungit cu cinci ani interdic┼úia total─â a pescuitului de sturion ├«n por┼úiunea sa de Dun─âre ┼či ├«n apele sale teritoriale de la Marea Neagr─â, ├«ncep├ónd cu 1 ianuarie 2021, a anun┼úat Ministerul Agriculturii din Bulgaria, potrivit agen┼úiei bulgare BTA.

interdictie pescuit sturioni

Decizia a fost luat─â ├«n comun de ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, ┼či cel al Mediului ┼či Apelor, Emil Dimitrov, pentru a proteja urm─âtoarele specii de sturioni: nisetru (Acipenser gueldenstaedtii), ceg─â (Acipenser ruthenus), p─âstrug─â (Acipenser stellatus) ┼či morun (Huso huso).

Actuala interdicţie, tot pentru o perioadă de cinci ani, a fost introdusă la 1 ianuarie 2016. Sturionii capturaţi în mod accidental trebuie aruncaţi imediat în apă, indiferent de condiţia în care se află.

De asemenea, c─âpitanii navelor de pescuit trebuie s─â ├«nregistreze ├«n jurnalul navei urm─âtoarele informa┼úii referitoare la fiecare sturion capturat ├«n mod accidental: specia, sexul, greutatea ┼či m─ârimea.

Pescarii amatori sunt ┼či ei obliga┼úi s─â raporteze aceste informa┼úii cu privire la sturionii captura┼úi ├«n mod accidental.

├Än mai 2021, interdic┼úia similar─â impus─â de Rom├ónia ├«n 2016 va expira.┬áInterdic┼úia se aplic─â ├«n continuare pentru toate cele cinci specii de sturioni din Dun─âre: ceg─â, morun, nisetru, p─âstrug─â ┼či viz─â. De asemenea, se aplic─â ┼či pentru v├ónzarea de produse, cum ar fi carne ┼či caviar, provenite de la sturionii s─âlbatici din Dun─âre. Pescuitul sturionilor a fost interzis pentru prima oar─â ├«n Rom├ónia, ├«n 2006, pentru o perioad─â de 10 ani.

Pe╚Ötii de sturion sunt unele dintre cele mai periclitate specii ╚Öi sunt proteja╚Ťi de legisla╚Ťia interna╚Ťional─â, european─â ╚Öi na╚Ťional─â.

Cite┼čte ┼či:

WWF: Speciile de sturion au fost incluse în Cartea Roșie a Mării Negre
Repopulare cu sturion: peste 1.000 de pui de nisetru au fost elibera╚Ťi ├«n Dun─âre

Comentarii

comentarii