Bulgaria va aloca 70% din fondurile europene de mediu pentru imbunatatirea calitatii apelor

in Proiecte 5 December 2007 73 Views

Bulgaria a decis sa aloce partea cea mai mare a fondurilor europene de mediu pentru imbunatatirea calitatii apelor, mai ales pe litoralul Marii Negre, unde noile constructii au supraincarcat sistemele de canalizare, a anuntat miercuri ministrul mediului Djevdet Ceakarov, informeaza AFP.

Aproximativ 70 la suta din cele 1,8 miliarde de euro ce vor fi alocate Bulgariei pana in 2013 pentru programe de mediu vor fi consacrate modernizarii sistemelor de canalizare si tratarii apelor uzate, a precizat ministrul, cu ocazia prezentarii programului operational de mediu pentru perioada 2007-2013.

"Construirea de statii de epurare pe litoralul Marii Negre constituie o prioritate aparte, din cauza necesitatilor turismului", a explicat oficialul bulgar.

Potrivit lui Ceakarov, 74 de statii de epurare vor fi construite pana in 2010 in localitatile cu peste 10.000 de locuitori, in conditiile in care Bulgaria nu dispune in prezent decat de 68 de statii.

Circa 20 la suta din fondurile europene vor fi destinate gestionarii deseurilor, iar sase la suta conservarii biodiversitatii, a mai precizat ministrul bulgar.

Comentarii

comentarii