Cadillac Provoq, masina ecologica de lux de la GM, prezentata la Targul de la Las Vegas

in Transport 10 January 2008 95 Views

Un concept revolutionar de masina este prezentat astazi in cadrul Targului de Electronice de la Las Vegas de catre presedintele General Motors, Rick Wagoner, informeaza site-ul auto123.com. Este vorba despre Cadillac Provoq care reprezinta viziunea producatorului auto despre viitorul fara petrol al transportului de lux.

Cadillac Provoq este o masina de lux, fara petrol si emisii. Vehicului va fi prezentat, de asemenea, si la Salonul Auto International din America de Nord din Detroit, pe 14 ianuarie. Acolo, GM va prezenta, de asemenea, si Escalade Hybrid.

Cadillac Provoq este propulsat pe baza celulelor de hidrogen, acest tip de combustibil asigurand o autonomie de 483 de km. Sistemul de propulsie electrica, existend pe Provoq, aduce un plus de autonomie de 30 de km conceptului semnat de Cadillac. Unul dintre motoare este amplasat pe puntea fata, iar celalalt pe putea spate, puterea combinata a celor doua fiind de 150 CP, informeaza automarket.ro.

Daca prototipul este actionat doar de sistemul de propulsie pe hidrogen puterea constanta a acestuia este de 120 CP. Puterea motorului electric este de 80 CP in momentul accelerarii si de 12 CP in regim normal de rulare. Performantele lui Prevoq nu sunt de neglijat: 8,5 secunde 0-100 km/h si 160 km/h viteza maxima.

Comentarii

comentarii