O cafenea britanică oferă băuturi în căni de porțelan aduse de clienți pentru a combate risipa

in Business 19 July 2018 66 Views

O cafenea din Londra oferă băuturi în căni de porțelan aduse sau donate de clienți pentru a combate risipa cauzată de ceștile de unică folosință.

Cafeneaua La Tour Cycle a decis să ia această măsură pentru a evita risipa cauzată de ceștile de cafea de unică folosință. Conform unui raport realizat în 2017 de către Camera Comunelor, până la 2.5 miliarde de cești de cafea sunt aruncate în Marea Britanie anual, însemnând mai mult de 6.8 milioane de cești pe zi.

Clienții pot alege să își ia băuturile cu ei. În fiecare zi, cafeneaua pune la dispoziție un coș în care clienții își pot returna cănile. Alți clienți folosesc această oportunitate pentru a scăpa de cănile pe care nu le mai folosesc, donându-le cafenelei.

„Cu toții avem căni care stau în dulapurile noastre de care nu mai avem nevoie. De ce să nu le donezi cafenelei tale locale și să permiți oamenilor să aibă o băutură fierbinte într-o ceașcă de porțelan în timp ce sunt pe drum?”, a declarat pentru BBC Anna Matthews, proprietara La Tour Cycle Café

Cafeneaua este situată într-o clădire recondiționată care fusese abandonată.

carturesti.ro

În ultima perioadă, tot mai multe cafenele, restaurante și baruri au început să ia măsuri pentru a reduce utilizarea plasticului și a combate risipa. De exemplu, în Marea Britanie au fost deschise magazine cu produse vrac și cafenele care utilizează veselă biodegradabilă.

În orașul Freiburg din Germania, autoritățile pun la dispoziție căni reutilizabile în schimbul a 1 euro, acestea putând fi curățate și reutilizate în cadrul cafenelelor participante de până la 400 de ori.

În Australia, cafeneaua The Healthy Hub folosește numai materiale prietenoase cu mediul, renunțând complet la plastic și folosind în schimb ambalaje și containere din bioplastice.

În ultimul an, Marea Britanie a luat măsuri mai drastice pentru a reduce poluarea cu plastic. În primăvara acestui an, peste 40 de companii au semnat un pact pentru reducerea poluării cu plastic în Marea Britanie până în 2025. De asemenea, locuitorii Angliei vor putea să își reumple gratuit sticlele de apă în zeci de mii de magazine, cafenele și la fântâni publice în cadrul campaniei Refill, evitând astfel utilizarea a zeci de milioane de sticle în fiecare an.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii