Si cainii pot fi vegetarieni. 5 adevaruri uimitoare

in EcoLIFESTYLE 18 January 2018 652 Views

Pentru c─â am presupus c─â dieta c├óinilor trebuie s─â fie format─â numai din carne, nu ne-am g├óndit c─â mai exist─â ╚Öi alte op╚Ťiuni pentru ei. Mai multe studii arat─â c─â ace╚Ötia pot fi, foarte bine, ╚Öi vegetarieni.

╚śi c├óinii pot fi vegetarieni. 5 adev─âruri uimitoare

M├óncarea pentru animalele de companie con╚Ťine, de cele mai multe ori, corpuri de animale considerate de c─âtre abatoare nepotrivite pentru consumul uman, animale eutanasiate, carne expirat─â, resturi de la m─âcel─ârii sau chiar uleiuri utilizate de la restaurante. Adic─â sunt un fel de McDonald`s pentru prietenul t─âu necuv├ónt─âtor.

Vegan Action este o funda╚Ťie din Statele Unite care are ca scopuri eliminarea suferin╚Ťelor animalelor, reducerea impactului asupra mediului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea s─ân─ât─â╚Ťii omului printr-o diet─â vegetarian─â. Ace╚Ötia s-au pronun╚Ťat rezerva╚Ťi ├«n ceea ce prive╚Öte dieta vegetarian─â a pisicilor, a╚Öa c─â vom face referire doar la c├óini.

Dac─â la oameni se aplic─â zical─â ÔÇ×e╚Öti ceea ce m─ân├ónciÔÇŁ, de ce nu ar fi a╚Öa ╚Öi la animalele de companie. Cite╚Öte mai jos cinci adev─âruri care s-ar putea s─â te pun─â pe g├ónduri.

1. Câinii sunt omnivori și pot fi vegetarieni

De╚Öi c├óinii au fost clasifica╚Ťi, ini╚Ťial, ca ╚Öi ÔÇ×carnivoriÔÇŁ, au evoluat biologic ├«n ÔÇ×omnivoriÔÇŁ. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California, lupii au evoluat ├«n c├óini, care au devenit cei mai buni prieteni ai omului ╚Öi care s-au adaptat, pe parcursul evolu╚Ťiei, la o diet─â bogata ├«n amidon, devenind astfel omnivori.

Potrivit scriitorului ╚Öi doctorului veterinar┬áJennifer Coates, c├óinii pot avea o diet─â bazat─â pe legume, f─âr─â nicio problem─â: ÔÇ×Corpul c├óinilor are abilitatea de a transforma anumi╚Ťi amino-acizi sau proteinele, ceea ce ├«nseamn─â c─â pot s─â evite carnea.

├Äns─â, deoarece c├óinii au nevoie de anumi╚Ťi nutrien╚Ťi, ├«n anumite cantit─â╚Ťi, cum ar fi proteine, calciu, vitaminele A ╚Öi D, vitamina B12 ╚Öi altele, se recomand─â stabilirea unei diete vegetariene ├«mpreun─â cu medicul veterinar, ╚Öi nu administrarea uneia f─âcut─â ├«n cas─â.

2. Dietele vegetariene nu con╚Ťin hormoni de cre╚Ötere sau antibiotice

Carnea din comer╚Ť pe care o consum─â oamenii con╚Ťine hormoni de cre╚Ötere ╚Öi antibiotice, care au fost administrate animalelor pe parcursul vie╚Ťii. Hrana pentru animalele de companie con╚Ťine, pe l├óng─â acestea, ╚Öi aditivi chimici, conservan╚Ťi ╚Öi coloran╚Ťi. Ceea ce, evident, nu e cazul unei diete bazate pe legume.

3. Unul dintre câinii care au intrat în Cartea Recordurilor pentru vârstă era vegetarian

Ca╚Ťeaua Bramble, o Blue Merle Collie, a tr─âit ├«n Marea Britanie ╚Öi a de╚Ťinut recordul Guinness pentru cel mai b─âtr├ón c├óine ├«n via╚Ť─â la acel timp. Avea 25 de ani ╚Öi a avut o diet─â bazat─â pe orez, linte ╚Öi legume organice.

4. M├óncarea vegetarian─â pentru c├óini este deja disponibil─â de pia╚Ť─â

De╚Öi unii prefer─â s─â le preg─âteasc─â chiar ei mesele animalelor de companie, poate fi foarte dificil s─â ajungi la un echilibru ├«ntre nutrien╚Ťii necesari. O solu╚Ťie mai simpl─â ar fi cump─ârarea meselor de-a gata. Chiar ╚Öi pe pia╚Ťa din Rom├ónia exist─â deja diferite m─ârci care comercializeaz─â hran─â vegetarian─â pentru animale, deci proprietarii c─â╚Ťeilor au de unde alege.

5. Câinii nu nevoie de carne pentru a-și lua proteinele necesare

Da, c├óinii au nevoie de proteine, dar nu neap─ârat de la animale. Potrivit unui studiu publicat ├«n revista ÔÇ×AnimalsÔÇŁ, c├óinii pot urma o diet─â vegetarian─â at├ót timp c├ót e una echilibrat─â, care ├«i satisface toate nevoile nutri╚Ťionale.

Comentarii

comentarii