Cainii comunitari din Ramnicu Valcea pregatiti pentru adoptii in Germania

in Biodiversitate 5 October 2013 438 Views

Primaria municipiului Ramnicu Valcea va amenaja cinci padocuri pentru a pregati cainii comunitari in vederea adoptiilor internationale, initial in Germania, a declarat pentru Agerpres primarul Emilian Francu.

Primaria are un parteneriat cu un ONG din Ramnic privind protectia animalelor. In baza acestui acord, primaria va amenaja cinci padocuri speciale, unde cainii comunitari vor fi ingrijiti, sterilizati, tratati pentru a fi adoptati in Germania, in prima faza, urmand ca ulterior sa avem relatii ╚Öi in Anglia ╚Öi Olanda. Acest ONG ne-a cerut cam 60 de caini pe luna sa fie intr-o baza de date pentru aceste adoptii. Este o ╚Öansa pentru aceste animale, este o sansa data acestor animale”, a afirmat Emilian Francu.

El a adaugat ca Serviciul de Ecarisaj va fi externalizat și primaria nu va mai suporta cheltuielile cu acest departament, urmand ca firma care va concesiona acest serviciu sa se ocupe de luare cainilor maidanezi de pe strazile municipiului Ramnicu Valcea.

In prezent, la adapostul din Feteni sunt 105 boxe unde pot fi cazati 405 caini. Potrivit statisticilor primariei, pe strazile Ramnicului se afla aproximativ 4.000-4.500 de caini fara stapan.

Comentarii

comentarii