Cal batut, infometat si abandonat in noroi, la Balotesti  

in Biodiversitate 20 February 2011 152 Views

Un barbat din Balotesti si-a muncit calul pana la epuizare, iar cand nu i-a mai fost de folos l-a batut si l-a abandonat pe strada. Animalul a fost gasit ieri in stare grava, infometat, dupa 12 ore de agonie.

Calul a fost gasit de cativa localnici, care au anuntat Politia. El a primit primul ajutor de la un medic veterinar, a fost hranit si transportat la adapostul de cai Toboc.

Proprietarul animalului a recunoscut ca l-a abandonat, motivand ca acesta nu mai putea sa mearga. Barbatul risca o amenda de cateva mii de lei sau chiar pana la trei ani de inchisoare.

“Animalul se afla in stare foarte grava, la limita. Daca mai statea jumatate de ora, murea. Am pus paturi pe el, i-am dat de mancare si l-am dus la Toboc. Cred ca are sanse sa isi revina”, a declarat pentru Green Report Emilian Prodan, reprezentantul Politiei Animalelor.

Cruzimea, la ordinea zilei

Cazul calului din Balotesti vine doar la cateva zile dupa ce un alt cal a murit de frig pe o strada din sectorul 5 al Capitalei, in urma cu doua saptamani. Nici pana acum proprietarul nu a fost gasit pentru a fi tras la raspundere.

Potrivit Politiei Animalelor, un caz recent de violenta fata de un cal a fost descoperit si in Prahova. Autoritatile au obtinut un ordin prezidential pentru a prelua animalul, care urmeaza sa fie adus saptamana viitoare la adapostul Toboc.

O statistica recenta realizata de Green Report arata ca zilnic, cel putin doua-trei animale sunt schingiuite sau ucise in Romania.

Sapte dintre cele mai mari organizatii de protectia animalelor din tara au avansat, estimativ, pentru anul 2010, un numar de peste 900 de cazuri in care animalele au fost aduse in adaposturi cu membrele taiate, moarte de foame sau impuscate.

 

Actele de cruzime asupra animalelor raman insa, in mare parte, necunoscute. Iar cei care mutileaza cu ciocanul o pisica, doar ca sa se distreze, sau otravesc chiar si 10 caini odata scapa fara nicio sanctiune, desi legea spune ca ar trebui sa stea dupa gratii intre 3 luni si 6 ani.

Citeste si Romania, iadul animalelor. Zilnic se inregistreaza 2-3 cazuri de maltratare

 

Comentarii

comentarii