California, afectată de cel mai letal incendiu de vegetație din istoria statului

in Poluare 12 November 2018 118 Views

California se confruntă cu cel mai letal incendiu de vegetație din istoria statului, care a dus la 31 de decese și a ars peste 6.700 de case în orașul Paradise.

© Associated Press

Incendiul numit „Camp Fire” a fost agravat de vânturi uscate extrem de puternice care i-au permis să se extindă într-un ritm fără precedent, relatează Reuters. Într-un anumit punct, Camp Fire ardea terenuri echivalente cu 80 de terenuri de fotbal pe minut, alimentat de vânturi de până la 80 de kilometri pe oră. Incendiul a crescut de peste douăzeci de ori în aproximativ șase ore, înainte să cuprindă orașul Paradise, relatează The Grist.

Incendiul a început joia trecută într-o pădure din apropierea orașului Paradise. Regiunea fusese lipsită de precipitații semnificative în ultimele 210 zile.

„Ajungem la un nou normal. Rata extinderii este semnificativ mai mare decât era înainte.”, a declarat Mark Lorenzen, Șeful Pompierilor din comitatul Ventura.

El a explicat la o conferință de presă că incendiile care au avut loc în California în 2018 se extind mult mai repede decât acum 10 ani.

Autoritățile au atras atenția că schimbările climatice au contribuit la magnitudinea incendiilor și la rapiditatea cu care s-au extins.

Camp Fire a ars peste 45.000 de hectare de teren în nordul Californiei și este izolat în proporție de 25%. În sudul Californiei, incendiul Woolsey a ars mai mult de 33.700 de hectare și a dus la evacuarea voluntară a 75.000 de locuințe, inclusiv în Malibu și alte comunități din Los Angeles și din comitatul Ventura. Tot în comitatul Ventura este activ şi incendiul Hill.

Camp Fire a ars peste 6.700 de clădiri, mai multe structuri decât oricare alt incendiu de vegetație înregistrat vreodată în California. Numărul deceselor este acum egal cu cel înregistrat în timpul incendiului Griffith Park din 1933, care a fost cel mai letal incendiu de vegetație din istoria Californiei. 228 de oameni sunt în continuare dați dispăruți.

Comentarii

comentarii