California se confrunt─â cu cel mai mare incendiu de vegeta╚Ťie din istoria statului

in Biodiversitate 10 August 2018 41 Views

California se confrunt─â cu cel mai mare incendiu de vegeta╚Ťie din istoria statului, care afecteaz─â o suprafa╚Ť─â de aproape 118.000 de hectare ╚Öi va arde probabil pentru restul lunii august.

Justin Sullivan / Getty Images

Incendiul numit Mendocino Complex este format din dou─â focuri ╚Öi afecteaz─â o suprafa╚Ť─â aproape la fel de mare ca cea a ora╚Öului Los Angeles, de 117.700 de hectare. P├ón─â ├«n prezent, au fost evacua╚Ťi 23.322 de oameni, iar 75 de case au fost distruse.

Pe l├óng─â Mendocino Complex, 17 alte incendii majore afecteaz─â statul California. Recordul precedent pentru cel mai mare incendiu este de╚Ťinut de Thomas Fire, care a ars 114,078 hectare ├«n luna decembrie a anului trecut.

Autorit─â╚Ťile stabiliser─â o ╚Ťint─â de stingere a focului la jum─âtatea lunii august, ├«ns─â au declarat c─â opera╚Ťiunile vor dura probabil p├ón─â la ├«nceputul lunii septembrie.

Incendiile au ucis șapte oameni, au distrus peste 1500 de structuri și au strămutat zeci de mii de oameni în ultima lună.

Amploarea incendiilor a fost asociat─â cu schimb─ârile climatice. California a ├«nregistrat temperaturi extrem de ridicate ├«n ultima perioad─â, care au creat condi╚Ťii ideale pentru r─âsp├óndirea incendiilor.

Exper╚Ťii spun c─â ├«n 2018 a avut loc cel mai devastator ├«nceput al sezonului de incendii din ultimii 10 ani, ├«n parte din cauza secetei care a avut loc ├«ntre 2012 ╚Öi 2017 ╚Öi care a distrus cantit─â╚Ťi mari de vegeta╚Ťie.

Green Report Shop Transport ECO

├Än luna decembrie a anului trecut, Guvernatorul Jerry Brown a declarat c─â incendiile de vegta╚Ťie devastatoare alimentate de schimb─ârile climatice au devenit noua stare normal─â.

ÔÇ×Trebuie s─â re-examin─âm modul ├«n care ne gestion─âm p─âdurile, modul ├«n care ne construim casele ÔÇô cum ╚Öi unde le construim ÔÇô ╚Öi c├ót de mult investim ├«n serviciile de protec╚Ťie ├«mpotriva incendiilor.ÔÇŁ, a declarat Brown.

├Än aceast─â var─â, incendiile de vegeta╚Ťie au f─âcut ravagii ├«n mai multe regiuni ale lumii, inclusiv ├«n Cercul Arctic. Conform oficialilor Uniunii Europene, multe dintre incendiile din acest an au loc ├«n afara zonei mediteraneene, care este de obicei cea mai afectat─â de acestea. Tot mai multe incendii au loc ├«n momente nea╚Öteptate ale anului.

Comentarii

comentarii