California impune panouri solare pentru clădirile care se construiesc începând cu 2020

in EcoLIFESTYLE, Energie 14 May 2018 16 Views

California impune, din 2020, noi standarde pentru clădirile care se construiesc, printre care adăugare panourilor solare, o mai bună izolare și sisteme mai eficiente de iluminat și încălzire. Statul este primul din America ce face un mare pas spre energia verde.

California impune panouri solare pentru clădirile care se construiesc începând cu 2020

Comisia pentru Energie din California a votat, ├«n prima jum─âtate a lunii mai, noi standarde pentru cl─âdirile care vor fi construite dup─â data de 1 ianuarie 2020. Cu scopul de a reduce cu 50% energia electric─â consumat─â ├«n cl─âdirile noi, noua reglementare va viza casele, blocurile de apartamente ╚Öi ansambluri reziden╚Ťiale de cel mult trei etaje.

Vor exista excep╚Ťii de la obliga╚Ťia de a monta panouri solare, cum ar fi ├«n cazul cl─âdirilor care sunt umbrite de alte construc╚Ťii sau de copaci sau dac─â un acoperi╚Ö este prea mic pentru a permite amplasarea panourilor.

Standardele de Construire cu Eficien╚Ť─â Energetic─â se concentreaz─â pe patru aspecte: sisteme inteligente fotovoltaice, standarde de izolare ├«mbun─ât─â╚Ťite (opre╚Öte c─âldura ╚Öi r─âcoarea s─â se transfere din interior ├«n exterior), cerin╚Ťe ├«mbun─ât─â╚Ťite de ventila╚Ťie ╚Öi de iluminat.

ÔÇ×Potrivit acestor noi standarde, cl─âdirile vor func╚Ťiona mai bine ca niciodat─â, pe m─âsur─â ce vor construi o re╚Ťea fiabil─â. Cl─âdirile pe care le vor cump─âra ╚Öi ├«n care vor locui californienii vor func╚Ťiona foarte eficient, folosind energie verde. Cheltuielile administrative vor fi mai mici, vor avea ├«n interior un aer mai curat ╚Öi vor oferi o platform─â pentru tehnologiile inteligente care vor ajuta statul s─â mearg─â mai departe pe drumul s─âu spre un viitor cu emisii sc─âzuteÔÇŁ, a declarat comisarul Andrew McAllister, conduc─âtorul departamentului de Energie Eficient─â din cadrul Comisiei Energetice.

Green Report Shop Casa ECO

Noile standarde, care cer pentru prima dat─â ├«ntr-un stat din America montarea panourilor solare, vor reduce emisiile gazelor cu efect de ser─â cu echivalentul scoaterii din circula╚Ťie a 115.000 de ma╚Öini care merg cu combustibil fosil.

Exist─â ├«ns─â ╚Öi voci critice, ├«n special din domeniul de construc╚Ťii. Bill Watt, constructor ╚Öi fostul pre╚Öedinte al Asocia╚Ťiei Industriei Cl─âdirilor din jude╚Ťul Orange, a comentat c─â aceste ├«mbun─ât─â╚Ťiri se vor traduce prin costuri mult prea mari pentru cump─âr─âtori. Noile standarde ar putea ad─âuga ├«ntre 14.000 ╚Öi 16.000 de dolari pentru panouri solare, plus 10.000 ÔÇô 15.000 de dolari pentru a cre╚Öte izola╚Ťia ╚Öi iluminatul.

ÔÇ×Deja nu construim suficiente case. De ce s─â nu ne oprim pu╚Ťin, s─â ne concentr─âm pe rezolvarea problemelor caselor existente ╚Öi pe accesibilitate, apoi s─â facem acest pas?ÔÇŁ, a mai declarat Bill Watt.

În prezent, până la 20% dintre casele din California sunt echipate cu panouri solare.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii