California impune panouri solare pentru clădirile care se construiesc începând cu 2020

in EcoLIFESTYLE, Energie 14 May 2018 114 Views

California impune, din 2020, noi standarde pentru clădirile care se construiesc, printre care adăugare panourilor solare, o mai bună izolare și sisteme mai eficiente de iluminat și încălzire. Statul este primul din America ce face un mare pas spre energia verde.

California impune panouri solare pentru clădirile care se construiesc începând cu 2020

Comisia pentru Energie din California a votat, în prima jumătate a lunii mai, noi standarde pentru clădirile care vor fi construite după data de 1 ianuarie 2020. Cu scopul de a reduce cu 50% energia electrică consumată în clădirile noi, noua reglementare va viza casele, blocurile de apartamente și ansambluri rezidențiale de cel mult trei etaje.

Vor exista excepții de la obligația de a monta panouri solare, cum ar fi în cazul clădirilor care sunt umbrite de alte construcții sau de copaci sau dacă un acoperiș este prea mic pentru a permite amplasarea panourilor.

Standardele de Construire cu Eficiență Energetică se concentrează pe patru aspecte: sisteme inteligente fotovoltaice, standarde de izolare îmbunătățite (oprește căldura și răcoarea să se transfere din interior în exterior), cerințe îmbunătățite de ventilație și de iluminat.

„Potrivit acestor noi standarde, clădirile vor funcționa mai bine ca niciodată, pe măsură ce vor construi o rețea fiabilă. Clădirile pe care le vor cumpăra și în care vor locui californienii vor funcționa foarte eficient, folosind energie verde. Cheltuielile administrative vor fi mai mici, vor avea în interior un aer mai curat și vor oferi o platformă pentru tehnologiile inteligente care vor ajuta statul să meargă mai departe pe drumul său spre un viitor cu emisii scăzute”, a declarat comisarul Andrew McAllister, conducătorul departamentului de Energie Eficientă din cadrul Comisiei Energetice.

Green Report Shop Casa ECO

Noile standarde, care cer pentru prima dată într-un stat din America montarea panourilor solare, vor reduce emisiile gazelor cu efect de seră cu echivalentul scoaterii din circulație a 115.000 de mașini care merg cu combustibil fosil.

Există însă și voci critice, în special din domeniul de construcții. Bill Watt, constructor și fostul președinte al Asociației Industriei Clădirilor din județul Orange, a comentat că aceste îmbunătățiri se vor traduce prin costuri mult prea mari pentru cumpărători. Noile standarde ar putea adăuga între 14.000 și 16.000 de dolari pentru panouri solare, plus 10.000 – 15.000 de dolari pentru a crește izolația și iluminatul.

„Deja nu construim suficiente case. De ce să nu ne oprim puțin, să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor caselor existente și pe accesibilitate, apoi să facem acest pas?”, a mai declarat Bill Watt.

În prezent, până la 20% dintre casele din California sunt echipate cu panouri solare.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii