California va deveni primul stat din SUA care va interzice testarea cosmeticelor pe animale

in EcoLIFESTYLE 16 October 2018 46 Views

Începând cu 1 ianuarie 2020, California va interzice importul și vânzarea produselor cosmetice care au fost testate pe animale, devenind astfel primul stat din America ce va lua o astfel de măsură.

La ├«nceputul lunii octombrie, guvernatorul Californiei Jerry Brown a semnat The California Cruelty-Free Cosmetics Act, dup─â ce senatoarea Cathleen Galgiani a f─âcut acela╚Öi lucru. Cei care, ├«ncep├ónd cu 1 ianuarie 2020 vor importa sau vor vinde cosmetice care au fost testate pe animale risc─â o amend─â de 5.000 de dolari, plus 1.000 de dolari pentru fiecare zi ├«n care ├«╚Öi continu─â activitatea, dup─â primirea sanc╚Ťiunii.

Aceast─â lege vine ├«n sus╚Ťinerea Humane Cosmetics Act, un proiect de lege care ar elimina testarea pe animale din industria american─â a cosmeticelor. De╚Öi peste 500 de branduri de cosmetice au semnat deja proiectul de lege ╚Öi a ajuns la Congres ├«nc─â din 2017, ├«nc─â nu a fost aprobat.

Legea care va fi adoptat─â ├«n California las─â ├«ns─â o porti╚Ť─â. Administra╚Ťia American─â pentru Alimente ╚Öi Medicamente a cerut companiilor s─â fac─â ÔÇ×orice teste sunt adecvate ╚Öi eficienteÔÇŁ pentru a elimina efectele adverse asupra consumatorilor. Altfel spus, exist─â o excep╚Ťie pentru produsele care nu pot fi testate altfel.

California va deveni primul stat din SUA care va interzice testarea cosmeticelor pe animale

Uniunea Europeană, Israel și Norvegia au adoptat măsuri asemănătoare privind testările cosmeticelor, însă China, din contră, cere testarea acestora pe animale pentru toate produsele cosmetice importate.

Sunt puse presiuni nu doar asupra ╚Ť─ârilor precum China, dar ╚Öi asupra companiilor, pentru a opri test─ârile pe animale. Acestea din urm─â sper─â s─â nu fie nevoite s─â pl─âteasc─â dou─â tipuri de test─âri, unele pentru a putea vinde cosmetice ├«n China ╚Öi altele pentru a putea vinde acelea╚Öi produse ├«n California ╚Öi UE.

├Än prezent, industria de cosmetice face teste pe animale precum ╚Öoareci, ╚Öobolani, iepuri sau porcu╚Öori de Guinea. Nivelurile de toxicitate sunt testate prin for╚Ťarea subiec╚Ťilor de a ├«nghi╚Ťi sau inhala substan╚Ťele chimice. Pentru c─â unele dintre acestea sunt posibil iritante sau chiar mortale, mare parte dintre animale mor ├«n timpul testelor.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii