Calitatea aerului din Beijing s-a îmbunătățit astfel că orașul ar putea fi scos de pe lista celor mai poluate din lume

in Aer, Impact, Poluare, Studii 20 September 2019 135 Views

Capitala Chinei, Beijing, ar putea fi scos de pe lista celor 200 de oraşe cele mai poluate din lume întrcât calitatea aerului s-a îmbunătăţit în ultimii ani, potrivit AirVisual, divizia de cercetare a companiei elvețiene IQAir, specializată în producerea de purificatoare de aer.

Beijingul este “pe drumul cel bun” pentru a reduce cantitatea de particule PM 2.5 cu aproape 20% în acest an față de 2018.

Între lunile ianuarie și august, nivelul mediu al acestor particule – foarte periculoase deoarece pătrund adânc în plămâni – s-a situat la 42,6 micrograme pe metru cub de aer, față de 52,8 anul trecut în aceeași perioadă.

În 2018, Beijingul s-a clasat pe locul 122 în lista celor mai poluate orașe din lume.

Capitala a fost în prima linie a unui război împotriva poluării lansat în 2014 și a lucrat pentru închiderea și relocarea industriilor poluante, îmbunătățirea standardelor de combustibil și a emisiilor și reducerea consumului de cărbune atât în ​​oraș, cât și în regiunile înconjurătoare.

Cu toate acestea, calitatea aerului orașului în 2019 va fi probabil de peste patru ori mai mare decât standardul mediu anual a concentrației PM2.5 al OMS, de 10 micrograme pe metru cub și, de asemenea, mai mare decât standardul național interimar al Chinei de 35 de micrograme.

În primele opt luni ale acestui an, Beijing a avut o concentrație medie de PM 2.5 pe oră de 42,6 micrograme, cu 19,3% mai mică decât anul trecut. Cifrele au fost la mai puțin de jumătate față de media înregistrată în aceeași perioadă a anului 2009.

În luna august, concentrația medie pe oră a PM2.5 din Beijing a fost de 22,1 micrograme – cea mai mică medie lunară de la începutul înregistrărilor, în aprilie 2008, arată datele.

Autoritățile au spus deja că vor restricționa vânzarea de focuri de artificii și combustibil în această lună pentru a se asigura că se reduce la minimum poluarea aerului în timpul sărbătorilor care marchează 70 de ani de la fondarea Republicii Populare la 1 octombrie.

Comentarii

comentarii