Calul batut crunt la Ploiesti, adus in adapostul Tei-Toboc de Politia Animalelor

in Stiri 3 March 2011 123 Views

Iapa maltratata in urma cu cateva saptamani, in orasul Ploiesti, a fost adusa astazi de dimineata, in adapostul Tei-Toboc din Capitala, cu ajutorul ONG-urilor Politia Animalelor si PACO.

Animalul se afla azi dimineata inca intr-o situatie critica. De-abia s-a putut ridica, era deshidratat si avea inca urma loviturilor de bata pe spate. Medicii veterinari de la Tei-Toboc, care l-au luat in grija, spun ca are toate sansele sa-si revina si i-au dat si un nume – Argentina – potrivit traditiei adapostului.

„In 17 februarie 2011, am obtinut ordonanta presedintiala care ne-a permis sa preluam calul batut din grajdul fostului stapan, iar, in aceasta dimineata, l-am transportat in adapost. Proprietarul, Marin Ion, din cartierul 9 Mai Ploiesti, este decazut din drepturi pentru un an”, a declarat pentru „Green Report” Emil Prodan, presedintele organizatiei Politia Animalelor.
 
Lovita de stapan pana i-a dat sangele pe gura

In urma cu catva timp, mai multe persoane din cartierul 9 Mai din Ploiesti au cerut ajutorul autoritatilor, dupa ce au vazut ca Marin Ion isi batea calul cu bestialitate calul pana l-a lasat intins pe asfalt plin de sange. Oamenii au acoperit animalul cu o patura, i-au dat sa manance, insa pana astazi calul a fost lasat in grija stapanului, deoarece asa au hotarat la vremea aceea autoritatile.

„Iapa, un animal de rasa comuna, este in stare critica si are nevoie de ingrijiri medicale. Pe spate se vad urmele batailor si este foarte este slabita. Stiu ca a fost batuta cu bestialitate pana i-a dat sangele pe gura. Acum insa este in siguranta, o hranim si am botezat-o Argentina”, spune Ilinca Cioculescu, presedinta fundatiei PACO.

In momentul in care echipajul de Politia Animalelor a venit sa ia calul din ograda lui Marin Ion, acesta a inceput sa ameninte si sa tipe la voluntari si la ziaristii din presa locala. Faptasul are deja doasar penal, calul i-a fost confiscat astazi si este decazut din drepturi.

„In 29 ianuarie, lui Marin Ion i s-a facut dosar penal de catre politie pentru rele tratamente aplicate animalului si supunerea acestuia la munci inutile. Cazul este in cercetare, iar faptasul risca amenda contraventionala sau inchisoare, in functie de hotararea instantei judecatoresti”, a declarat Daniel-Alexandru Radu, purtatorul de cuvant al IJP Prahova.

Foto: Fundatia PACO
 

Mihaela Pavnutescu

 

Comentarii

comentarii