Cambodgia va retuna peste 80 de containere cu deşeuri din plastic în ţările de provenienţă

in Autoritati, Deseuri, Poluare 19 July 2019 101 Views

Ministerul Mediului din Cambodgia a anunţat că un total de 83 de containere cu deşeuri din Portul Autonom Sihanoukville vor fi trimise înapoi în ţările de provenienţă.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Neth Pheaktra, a declarat că respectivele containere pline, în cea mai mare parte, cu plastic au fost găsite pe 15 iulie în timpul unei represiuni împotriva deșeurilor interzise de către un număr de oficiali naționali și regionali.

Misiunea a fost condusă de Kun Nhim, director general al Departamentului General al Vămilor și al accizelor; Ministrul mediului Say Samal; Guvernatorul provinciei Preah Sihanouk Kuoch Chamroeun și Lou Kim Chhun, directorul general al portului.

Citeşte şi: Indonezia trimite opt containere de deșeuri prea contaminate pentru a fi reciclate, înapoi în Australia

Kun Nhim, directorul general al Departamentului General al Vamilor și al Accizelor, și Samal au declarat că recipientele vor fi returnate sursei originale, dar oficialii nu au dezvăluit de unde provin containerele.

“Investigăm. Nu pot spune de unde vin containerele, dar, în principiu, ele trebuie trimise înapoi. Îi vom amenda, de asemenea, pe cei care le-au importat. Aceştia trebuie să fie pedepsiți în conformitate cu legea”, a spus Kun Nhim.

Descoperirea celor 83 de containere a fost urmată de o declarație a prim-ministrului Hun Sen, care săptămâna trecută a anunţat interzicerea importurilor de gunoi.

“Nu permiteți niciodată astfel de importuri, îmi amintesc că, în trecut, au mai existat oameni care ne-au abordat și au sugerat că Cambodgia arde deșeuri pentru a produce energie electrică. Au vrut să importe deșeuri din străinătate. Vă avertizez pe toți aici să nu permiteți niciodată o astfel de investiție în Cambodgia, deoarece astfel de oameni vor căuta să importe deșeuri din străinătate “, a spus Hun Sen.

Nhim a spus că oficialii portului au dat peste containere în timpul unei verificări aleatorii.

“Am scanat containerele pentru mărfurile importate – la fel ca în fiecare zi – avem în medie aproximativ 700 de containere”, a spus el. “Așadar, efectuăm controale aleatorii și găsim importuri interzise”.

Cele 83 de containere vor rămâne în port în așteptarea unei decizii guvernamentale.

În luna mai, Malaezia a anunțat că va trimite în Australia 100 de tone de deșeuri pentru că erau prea contaminate pentru a fi reciclate. Acestea au făcut parte din 450 de tone de plastic importat și care urma să fie trimis înapoi țărilor din toată lumea.

Luna trecută, Filipine a returnat 69 de containere către Canada, punând astfel punct unui acord diplomatic dintre cele două țări.

Comentarii

comentarii