Camera de Comert si Industrie Romano-Germana sustine GBI

in Green Business Index 15 May 2012 249 Views

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) sprijina Green Business Index (GBI), prin intermediul parteneriatului strategic incheiat cu Asociatia Green Revolution, initiatoarea acestui proiect de evaluare a responsabilitatii de mediu in companiile din Romania. In acest sens, directorul general al AHK Romania, Sebastian Metz, si-a aratat sustinerea fata de GBI recomandand companiilor sa se inscrie in GBI 2012.

De 10 ani pe piata din Romania, AHK Romania este un pilon important in dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Germania si in prezent numara aproximativ 500 de membri.Principalul scop al acesteia este sus╚Ťinerea ╚Öi promovarea ├«ntreprinderilor mici si mijlocii din Rom├ónia si Germania, pentru ca acestea s─â poat─â p─âtrunde mai u╚Öor pe pia╚Ťa german─â, respectiv pe cea rom├óneasca.

ÔÇ×Cine investeste in protectia mediului si in eficienta energetica, isi reduce costurile, creste competitivitatea companiei sale si promoveaza cresterea economica durabila. Va recomand─âm s─â participa╚Ťi activ la initiativa Green Business Index.ÔÇŁ, a declarat Metz.

Green Business Index isi propune imbunatatirea performantei de mediu in companiile participante, atat prin evaluarea pe care o ofera acestora, cat si prin oferirea de asistenta si formare pentru constientizarea acestora. De asemenea, GBI urmareste promovarea eforturilor depuse de companii in domeniul protectiei mediului, astfel incat, prin puterea exemplului, sa stimuleze si celelalte firme sa devina responsabile fata de mediu. ÔÇťCompaniile cu obiective de mediu ambitioase sunt puncte de reper, de aceea merita sa fie incurajate, astfel ca activitatile lor sa determine efecte pe scara largaÔÇŁ, a completat Sebastian Metz.
Aflat la a treia editie anul acesta,proiectul GBI  este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania si se bazeaza pe indicatori de performanta de mediu recunoscuti la nivel international (ISO 14031, ISO 26000 si ISO 16001).
Printre beneficiile obtinute de companiile inscrise se numara cresterea valorii de piata prin fidelizarea clientilor, recunoasterea publica a eforturilor depuse de companii pentru protectia mediului, generarea de dialog intre autoritati, companii si presa, consolidarea brandului. De asemenea cu ajutorul evaluarii gratuite se obtine o crestere a gradului de conformitate a noilor cerinte legislative de mediu si imbunatatirea performantei de mediu.
“Protectia mediului nu este o alternativa, ci calea de a genera si a construi afaceri profitabile si sustenabile. GBI le sta si in acest an la dispozitie companiilor pentru monitorizarea obiectiva a initiativelor si a eforturilor depuse in domeniul protectiei mediului. Impreuna putem construi o comunitate de business sustenabil, astfel facilitand tranzitia catre economia verde” a declarat Raluca Fiser, presedintele GBI.

Inscrierea in proiectul GBI se face gratuit, pana pe data de 28 mai, pe site-ul oficial www.gbindex.ro si, pentru a beneficia de evaluare realizata de expertii GBI, este necesar sa se completeze cel putin unul dintre cele sapte chestionare online privind: dezvoltarea sustenabila, impactul asupra mediului, transportul sustenabil, utilizarea resurselor, starea cladirilor, achizitii verzi, managementul deseurilor.
Cele mai bine clasate companii pe fiecare domeniu GBI, in functie de sectorul de activitate,  vor fi prezentate in cadrul Galei Green Business Index 2012- cel mai important eveniment national pentru recunoasterea meritelor companiilor in protectia mediului, organizat  in septembrie. Ulterior, statisticile si analizele generate de expertii de mediu GBI vor fi publicate in Raportul Green Business Index 2012, prin care se evidentiaza initiativele verzi din sectorul de afaceri romanesc.
Pentru eventuale noutati si eventuale modificari referitoare la sesiunea de evaluare de anul acesta, poate fi consultat site-ul proiectului, www.gbindex.ro

Comentarii

comentarii