Campanie de colectare a electrocasnicelor defecte din București și Ilfov

in CSR, EcoLIFESTYLE, Poluare 7 April 2020 349 Views

RoRec Asociația Română pentru Reciclare desfășoară, până pe 30 aprilie, o campanie de colectare gratuită a DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) în București și Ilfov. Participanții vor primi tichete valorice în schimbul mașinii de spălat, a frigiderului sau fierului de călcat.

colectarea-deee-urilor

Cei care vor să predea aparate electrocasnice, electrice sau electronice uzate sau defecte, întregi (nedezmembrate) trebuie să facă o programare la numărul TelVerde 0800 444 800 sau prin completarea formularului de comandă, disponibil online pe www.colecteaza.ro sau www.patruladereciclare.ro. Pentru plasarea comenzii este nevoie de informații precum nume, prenume, adresa completa de ridicare a deșeului, codul numeric personal, tipul de deșeu și numărul de bucăți.

Unul dintre cei doi operatori autorizați să colecteze DEEE-uri se va prezenta la adresa comunicată telefonic de către participant, conform programării prealabile stabilite telefonic, și va ridica deșeurile de la ușa participantului, pentru a respecta limita minimă de distanță prevăzută de măsurile de urgență COVID19 în vigoare.

În cadrul campaniei „Locul deșeurilor nu este în casa ta! Sună-ne și le vom lua!” bonificațiile oferite constă în cupoane valorice, în valoare de 10 ron fiecare, acordate doar pentru debarasarea de DEEE-urile de clasa A din categoria 1 (cu excepția grupelor 1 h si 1i), conform Anexelor 1A si 1B din HG 1037/2010, după cum urmează:

* 4 tichete valorice x 10 ron pentru: Mașină de spălat rufe automată;

* 3 tichete valorice x 10 ron pentru:

  • frigider, combină frigorifică, vitrină frigorifică, congelator cu înălțimea de minim 140 cm;
  • alt aparat mare utilizat pentru refrigerarea, conservarea și păstrarea produselor alimentare, respectiv ladă frigorifică, cu lățime de minim 100 cm;

* 2 tichete valorice x 10 ron pentru: orice alt aparat electrocasnic, electric sau electronic uzat/ vechi sau defect, întreg (nedezmembrat) cu greutate de minim 30 kg/ buc.

Comentarii

comentarii