Campanie de combatere a incalzirii globale in scolile din Romania

in Business 16 January 2009 190 Views

Scolile si cluburile copiilor participa, in acesta saptamana, la o campanie legata de incalzirea globala. "Numai faptele conteaza!” este motto-ul acestei campanii. Scopul este sa se faca cunoscut faptul ca fiecare gest pe care il face oricare dintre noi contribuie la reducerea efectului schimbarilor climatice. Dar pentru ca vorbele nu sunt de ajuns si este nevoie de fapte, aceste scoli au actionat. Multe dintre ele au plantat impreuna 300.000 de arbori in septembrie. Plantarea copacilor este o modalitate concreta de combatere a efectului de sera produs de emisiile de carbon.

Campania impotriva schimbarilor climatice a inceput in noiembrie 2008. Scolile inregistrate au desfasurat activitati online in multe limbi. Acestea au variat de la lucrari artistice, cantece, scenete, pana la articole si interviuri radiofonice, inclusiv un chestionar pentru publicul larg.

Mascota oficiala a campaniei este Broscuta Frank, o broasca ce lupta impotriva schimbarilor climatice. Campania va culmina pe 21 ianuarie cand mii de broscute vor marsalui pe strazi cerand oamenilor sa actioneze. Invazia broscutelor va incepe in Oceania, apoi, urmarind soarele, alte broscute isi vor face aparitia pe strazi in Asia, Africa si Europa.

1.000 de scoli si cluburi ale copiilor din peste 100 de tari iau parte la mars. Numele lor poate fi citit pe website-ul hartii campaniei. Aceasta campanie este organizata de ENO- Environment Online, o scoala virtuala pentru dezvoltare sustinuta din Joensuu, Finlanda.

Comentarii

comentarii