Campanie de sustinere a reciclarii aluminiului

in Deseuri 29 October 2007 153 Views

Asociatia Europeana a Aluminiului si SC Amep Pack SA deruleaza o campanie promotionala, in perioada 31 octombrie-10 noiembrie, pentru a sublinia importanta actiunilor de reciclare si colectare a surselor de aluminiu.

Campania "ALU – Oriunde, Oricand Colecteaza Dozele din Aluminiu !" debuteaza cu o intalnire de lucru care are loc miercuri, in cadrul careia se va analiza valoarea reciclarii ambalajelor din aluminiu.

Aluminiul este unul dintre cele mai scumpe materiale si este reciclabil in proportie 100%(operatiunea de reciclare economiseste 95% din energia necesara obtinerii acestuia din materiile prime). Pentru necesitatile de consum, in Romania se produc anual circa 350 milioane doze de aluminiu si se importa alte 100 milioane doze. In prezent, in Romania se recupereaza circa 3% din dozele de aluminiu folosite si, in consecinta, se arunca la gunoi peste 10.000 de tone de aluminiu de inalta puritate, in conditiile in care, in Europa, procentul de recuperare a acestora variaza intre 40-70% si chiar mai mult in Elvetia si Tarile Scandinave.

"In Romania, prin compania noastra AMEP PACK SA, la Bucuresti si Tecuci, dorim sa implementam modelul polonez. Estimam investitii de 3 milioane euro, in urmatorii 5 ani pentru crearea retelei. Aceasta investitie depinde insa, in mare masura de nivelul consumului de cutii. Si in Romania dorim aceleasi rezultate ca si in Polonia. Targetul pentru fabrica din Romania este colectarea a 20% din dozele de aluminiu in urmatorii doi ani", declarat presedintele Can Pack Group, Michal Zygmunt.

In tara dumneavoastra ne confruntam cu un consum neconcentrat si este dificil sa organizam un sistem performant. Consumul de bere este mare dar nu destul de mare pentru a genera un sistem mare. In urmatorii 3-4 ani dorim sa infiintam 7-8 puncte de colectare care vor putea lucra pe o raza de aproximativ 200 kilometri, acoperind astfel toata tara. In urmatorii 5 ani dorim sa colectam 55% din dozele de aluminiu’, a adaugat Michal Zygmunt.

Foto: techsuport.ro

Comentarii

comentarii