Can Art&Design Festival, un concurs de creativitate ce revalorific─â dozele din aluminiu

in Deseuri, Evenimente, Poluare 26 March 2019 91 Views

Can Art&Design Festival, concursul care ├«ncurajeaz─â publicul larg s─â refoloseasc─â ├«n mod creativ dozele din aluminiu, d─â startul ├«nscrierilor pentru cea de-a VI-a edi┼úii, care va avea loc ├«ntre 15 ┼či 31 mai.

Participan┼úii au timp p├ón─â la 15 mai s─â studieze sec┼úiunea care li se potrive┼čte ┼či s─â ├«┼či ├«nscrie proiectele pe platforma www.canartdesignfestival.ro.

Sec┼úiunile celei de-a ┼časea edi┼úii sunt:
I. Design Vestimentar, cu dou─â subcategorii ÔÇô ├Ämbr─âc─âminte ┼či ├Änc─âl┼ú─âminte (ex. rochie, pantofi); Accesorii (br─â┼úar─â, p─âl─ârie),
II. Design Interior, cu trei subcategorii – Obiecte decorative (tablou, vaz─â); Obiecte de iluminat (lustr─â, veioz─â); Mic mobilier (scaun, noptier─â)
III. Can Bag Design (realizarea unui design grafic despre reciclare, care poate fi imprimat pe saco┼č─â).

Organizatorii ofer─â ┼čapte premii cu valoarea total─â de 3.000 euro, contravaloarea ├«n lei. Premiul pentru fiecare sec┼úiune care presupune folosirea dozelor din aluminiu este 500 euro, iar pentru sec┼úiunea Can Bag Design, 300 euro.

“Cu fiecare nou─â edi┼úie pe care o organiz─âm, ├«ncerc─âm s─â le oferim participan┼úilor teme ┼či sec┼úiuni tot mai atractive, care s─â le st├órneasc─â imagina┼úia ┼či s─â ├«i motiveze. Cuv├óntul cheie care define┼čte edi┼úia din 2019 este func┼úionalitate, ├«ntruc├ót ne propunem care lucr─ârile ├«nscrise s─â fie nu doar atractive, ci ┼či cu o utilitate practic─â”, spune Adina Magsi, director general Asocia┼úia Alucro.

C├ó┼čtig─âtorii vor fi anunta┼úi pe 3 iunie 2019, pe site-ul concursului ┼či pe pagina de Facebook. Premierea c├ó┼čtigatorilor va avea loc ├«n data de 7 iunie ├«n Bucure┼čti. Prezen┼úa c├ó┼čtig─âtorului la premiere este obligatorie, iar ├«n cazul ├«n care nu poate fi prezent, va trebui sa desemneze o persoan─â care s─â-l/s-o reprezinte ┼či s─â transmita mesajul publicului din sal─â.

Can Art&Design Festival este un concurs organizat de Asocia┼úia Alucro, organiza┼úie care de┼úine licen┼úa pentru derularea ├«n Rom├ónia a programului european Every Can Counts, dedicat colect─ârii ┼či reciclarii dozelor din aluminiu, derulat ├«n 15 ┼ú─âri.

Este primul concurs cu premii din Rom├«nia care ├«┼či propune s─â inspire comunitatea c─âtre refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte ┼či construc┼úii care s─â reflecte utilitatea unei doze din aluminiu, post-consum.

Obiectivul concursului este de a inspira comunitatea c─âtre refolosirea dozelor din aluminiu, prin realizarea de obiecte care s─â le valorifice chiar ┼či dup─â ce con┼úinutul a fost consumat.

Pentru a cre┼čte nivelul de con┼čtientizare privind importan┼úa colect─ârii, recicl─ârii ┼či refolosirii dozelor din aluminiu, dar ┼či pentru a ├«ncuraja c├ót mai mul┼úi oameni s─â r─âspund─â provoc─ârii concursului, Asocia┼úia Alucro a preg─âtit o lucrare reprezentativ─â care va face obiectul unei expozi┼úii prezentate ├«n mai multe loca┼úii publice din Bucure┼čti. Aceasta este o fresc─â realizat─â dup─â o metod─â de lucru proprie denumit─â alumozaic cu dimensiuni de 2m lungime x 1m l─â┼úime. Fresca va fi expus─â pe perioade scurte de 10 zile ├«n Centrele Comerciale Bucure┼čti Mall ÔÇô Vitan ┼či Plaza Rom├ónia, cl─âdirile de birouri Plaza Romania Offices ┼či Anchor Plaza.

Primele patru edi┼úii ale concursului au avut ca tema realizarea unor obiecte din arhitectura urban─â ÔÇô case, ma┼čini, copaci etc, iar edi┼úia a cincea avut ca ca tema reproducerea unui monument / unei construc┼úii de mari dimensiuni care s─â redea un monument celebru din Rom├ónia sau din lume.

Comentarii

comentarii