Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Canada interzice ținerea delfinilor și balenelor în captivitate

Senatul canadian a dat o lege prin care ținerea și reproducerea delfinilor și balenelor în captivitate vor fi interzise. În plus, a mai fost adoptată o lege prin care importul și exportul de produse obținute din aripioarele rechinilor devin ilegale.

După trei ani de dezbateri și de studii, Senatul din Canada a adoptat legea S-230 care interzice păstrarea cetaceelor precum balene și delfini în captivitate, precum și reproducerea acestora. Totuși, legea își face efect după ce vietățile de acest gen care sunt deja ținute în captivitate vor deceda.

Sunt strict interzise importul cetaceelor, precum și a spermei acestora, a culturilor de țesuturi sau a embrionilor. Senatul speră astfel să elimine, cu timpul, obiceiul de a ține animalele marine în captivitate.

Noua lege vizează două puncte de atracții importante din Canada, care dețin cetacee: Acvariul din Vancouver și Marineland de la Cascada Niagara. Acvariul din Vancouver s-a apărat la un moment dat, spunând că deține animalele în scopuri științifice și educaționale, însă a anunțat de curând că nu va mai face spectacole cu balene și delfini pentru că protestele care au loc în timpul show-urilor le afectează business-ul.

bike-ski.ro

Marineland s-a opus vocal legii Senatului, spunând că va amenința eforturile de conservare și că va lăsa sute de localnici fără joburile pe care le aveau pe timpul verii. Într-o declarație, parcul de distracții a numit S-230 „anti-știință”.

„Legea S-230 nu a fost susținută de ministerele relevante sau de comunități științifice credibile. Din păcate, cercetările științifice și programele de cercetare au scopul concret de a închide Marineland. Legea și dezbaterile din jurul ei s-au bazat pe emoții, fără să aibă o bază științifică, și au iscat conflicte inutile, instigate de grupurile radicale din Statele Unite pentru drepturile animalelor”, a transmis Marineland.

Legea, propusă prima dată în 2015, a fost susținută de membrii mai multor partide. Încălcarea prevederilor adoptate de Senat va fi pedepsită cu amenzi de până la 200.000 de dolari, sumă care a fost stabilită atât de mare cu scopul de a funcționa ca un factor descurajant.

Interzicerea comercializării produselor din aripioară de rechin

În aceeași zi, Senatul a mai adoptat o lege care privește protejarea animalelor. S-238 va interzice importul și exportul de produse obținute din aripioarele rechinilor. Senatorul Michael MacDonald, care a propus legea, spune că această practică a provocat daune uriașe populației de rechini. În ultimii 50 de ani, numărul acestora a scăzut cu 80%.

Canada este al treilea cel mai mare importator de aripioare de rechin, după China și Hong Kong, unde supa din această aripă este o delicatesă foarte populară printre persoanele înstărite. Numai în 2015, Canada a importat peste 144.000 de kilograme de aripioare de rechin.

„Zeci de milioane de rechini sunt lăsați să moară în fiecare an pentru nimic mai mult decât faima asociată cu un bol de supă”, a spus MacDonald.

spot_img

Ultimele știri