Canalul colector al Dambovitei va fi administrat de municipalitate

in Proiecte 17 May 2011 133 Views

Canalul colector de ape uzate de sub raul Dambovita va trece din administrarea Administratiei Nationale „Apele Romane” in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Canalul transporta apa uzata colectata din sistemul de canalizare al Municipiului Bucuresti, provenita din 12 colectoare principale si 11 colectoare secundare, pana la Statia de Epurare Ape Uzate Glina, unde aceasta se descarca in emisarul natural (raul Dambovita). 

Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, preluarea obiectivului de catre CGMB era necesara pentru finantarea si realizarea lucrarilor la statia de epurare Glina. Ministrul a subliniat faptul ca investitia pentru finalizarea statiei de epurare ar putea fi facuta cu bani de la Uniunea Europeana, insa autoritatile locale trebuie sa grabeasca demersurile de contractare a fondurilor. 

”Statia de Epurare a Municipiului Bucuresti – Faza II va fi finantata prin POS MEDIU, dar trebuie sa ne grabim sa cheltuim acesti bani, pusi la dispozitie de Uniunea Europeana pana la sfarsitul anului 2015. Aplicatia de finantare este in curs de realizare si sper ca anul viitor vor porni lucrarile la Faza a II-a”, a spus ministrul mediului.

”In acest moment sunt intrunite toate conditiile pentru ca problemele sistemului de canalizare, vizibile in special atunci cand cad cantitati mari de precipitatii, sa inceapa sa fie rezolvate”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. 

Valoarea totala estimata a investitiilor este de 353 milioane de euro, din care 250 milioane sunt disponibile prin POS Mediu.

Raluca Petrescu

 

Comentarii

comentarii