VIDEO. Cântăreața Aurora: Când ultimul copac va cădea, n-o să poți mânca bani

in Biodiversitate, EcoLIFESTYLE 13 April 2019 104 Views

Cântăreața norvegiană Aurora a lansat o melodie în care atrage atenția asupra impactului major pe care oamenii îl au asupra mediului. „Când ultimul copac va cădea și râurile vor fi otrăvite, n-o să poți mânca bani”, spune ea în refrenul melodiei „The seed”.

„Mi-e dor de furia din tineri. Nu furia oarbă, îndreptată spre totul sau nimic. Dar acel gen de furie care te trezește dimineața, acea furie care te inspiră să faci ceva cu puterea pe care o ai în tine. Așa că am făcut o melodie, plină de foc și de putere. E timpul ca noi chiar să luptăm pentru ea. Acesta e un plânset pentru Mama Natură”, a scris Aurora pe Instagram.

Clipul melodiei „The Seed” începe cu un proverb indian în care artista și-a găsit inspirația: „Când ultimul copac va fi tăiat, când ultimul pește va fi prins, ultimul râu – otrăvit, abia atunci vom realiza că nu putem mânca bani”.

În videoclip apar imagini cu grevele făcute de elevii din jurul lumii pentru protejarea planetei, cu orașe lovite de taifunuri, fabrici care scot un fum dens, corali morți, șosele aglomerate și ghețari care se topesc, dar și câmpuri de eoliene și râuri curate.

 „Oamenii spun «trăiește ca și cum nu ți-ar păsa» sau «distrează-te ca și cum nu ți-ar păsa», dar mie îmi place să îmi pese. Și cred că și oamenilor le pasă, mai mult ca niciodată. De exemplu, când Trump a fost ales președinte, oamenii au devenit mult mai implicați în politică pentru că erau frustrați. E timpul să ne deschidem urechile și ochii. Muzica ar trebui să fie combustibil, nu împotriva oamenilor, ci ca să aprindă focul din ei”, a declarat artista, potrivit diymag.com.

Relația Aurorei cu natura s-a dezvoltat încă din copilărie când, activitatea principală în satul din Norvegia, unde a crescut aceasta, era urcatul pe munte. Spune că în copilărie făcea plimbări pe munte de cel puțin patru ori pe săptămână, iar vara pleca cu prietenii cu caiacul.

Clipul „The Seed” a fost lansat pe 11 aprilie și fost văzut, până acum, de aproape 300.000 de ori. În aceeași zi, Aurora a postat pe Facebook un mesaj în care anunța că se implica într-o campanie de conștientizare privind nevoia de apă potabilă a locuitorilor din Etiopia. În fotografie, ea ține un carton pe care a scris: „Apa este un drept al oamenilor”.

Comentarii

comentarii