Capitala Thailandei are amprenta de carbon a New York-ului

in EcoLIFESTYLE 22 April 2009 107 Views

Locuitorii Bangkokului au avut in 2007 o amprenta de carbon echivalenta cu cea a rezidentilor New York-ului si i-au depasit pe londonezi cu 1,2 tone de CO2 de persoana, anunta Earth Times.

Fiecare locuitor din Bangkok, la fel ca cei din metropola americana, genereaza 7,1 tone de gaze cu efect de sera, in timp ce un londonez este responsabil pentru 5,9 tone, conform unui raport realizat de guvernul din Bangkok si Green Leaf Foundation, o grupare locala pentru mediu, cu sprijinul Natiunilor Unite.

Transportul, electricitatea si tratamentul apei au produs 90% din emisiile capitalei thilandeze.

„Speram ca acest raport va atrage atentia asupra problemei si va stimula actiunile ce trebuie intreprinse de localnici, de sectorul public si privat pentru a reduce acest impact si pentru ca orasul sa se adapteze”, a declarat Park Young Woo, director regional al programului de mediu al ONU.

El a mai avertizat ca incalzirea globala ar putea provoca o crestere a nivelului apelor cu 50-100 de centimetri pana in 2025. Raportul cere actiuni ferme din partea guvernului thailandez pentru imbunatatirea infrastructurii de sanatate si pentru crearea de sisteme de avertizare timpurie performante. Documentul mai cere si implementarea unor coduri stricte pentru cladiri, prin care sa se minimalizeze daunele in caz de fenomene meteo extreme.

Foto: members.virtualtourist.com

Comentarii

comentarii