Caravana Guerilla Verde revine in scolile din tara

in EcoLIFESTYLE 18 October 2010 89 Views

Studentii si elevii din cinci centre universitare din tara vor putea viziona o serie de filme cu mesaj ecologic, printre care “Home”, “Over the Hedge” , "Nos enfants nos accuseront" si “Ice Age 2”, in cadrul celei de-a patra editii a Caravanei Guerilla Verde, lansata astazi la Bucuresti.

Dupa Bucuresti, Caravana Guerilla Verde va mai vizita orasele Timisoara (20 octombrie), Cluj (22 octombrie), Iasi (26 octombrie) si Bacau (28 octombrie).

La evenimentul de lansare, care a avut loc la Colegiul National “Sfantul Sava” din Bucuresti, elevii au invatat despre colectarea selectiva a deseurilor si au povestit despre propriile actiuni ecologice organizate in scoala, dar si despre intentia de a amplasa pubele separate in fiecare clasa.

“Este prima oara cand vin la prezentarea Caravanei, desi a mai avut loc in scoala noastra. Cred ca proiectul nostru de colectare selectiva in clase va fi respectat si poate o sa devina o obisnuinta”, a spus Andra, eleva in clasa a 11-a la Colegiul “Sf. Sava”.

La fel ca la editiile anterioare, tinerii vor putea participa la concursul Eco Paparazzi, fiind incurajati sa trimita fotografii sau clipuri video cu exemple pozitive si negative de comportament fata de mediul inconjurator. Castigatorii vor fi premiati cu echipamente IT din partea Asociatiei Environ. Fata de editiile anterioare, cand concursul a durat numai o luna, de aceasta data el se va prelungi cu ajutorul platformei www.ecopaparazzi.ro.

Pe site-ul concursului, tinerii vor putea interactiona, incarca fotografii si clipuri video chiar si dupa finalul Caravanei Guerilla Verde.

Obiectivul caravanei, organizata de Media Image Factory, este de a determina tinerii sa aiba initiative concrete pentru protectia mediului. Prin intermediul filmelor, elevii vor afla mai multe despre modul in care isi pot reduce impactul asupra mediului in viata de zi cu zi.

Comentarii

comentarii