Care este destinația bugetului Direcției de Mediu a PMB în 2018

in Legislatie, Poluare 22 February 2018 35 Views

Bugetul Direcţiei de Mediu pentru anul 2018 se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, o mare parte din acesta este destinat proiectului “Centura Verde a Capitalei”. Proiectul de buget al Primăriei Capitalei pe 2018 este dezbatut, joi, 22 februarie, în ședința Consiliului General.

Astfel, alocarea pentru începerea proiectului „Centura Verde a Capitalei” se ridică la 662.000 de euro. Proiectul constă în înfiinţarea unor perdele forestiere şi extinderea suprafeţelor împădurite din jurul Capitalei. De asemenea, o parte importantă din buget, 1,4 milioane de euro, va fi folosită pentru actualizat registrul spaţiilor verzi din Bucureşti.

Totodată, vor fi făcute documentaţiile tehnice pentru realizarea sistemului operativ informaţional pentru managementul calităţii aerului în Bucureşti, suma alocată în acest an fiind de 51.000 de euro.

Sistemul va cuprinde staţii fixe de monitorizare amplasate în zone cu trafic intens sau de expunere a populaţiei şi  staţii relocabile amplasate în zonele cu activităţi de construcţii. 361.000 de euro vor fi folosiţi pentru campanii de conştientizare cu privire la nivelul real al calităţii aerului.

De asemenea, lucrările de conservare pentru Parcul Carol şi Parcul Cişmigiu  vor primi 68.000 de euro pentru, alți 151.000 de euro vor avea ca destinație efectuare de studii în vederea înfiinţării unui acvariu public cu centru de cercetare.

O sumă similară a fost bugetată pentru pentru studii în vederea construirii unui parc de distracţii.

Comentarii

comentarii