Care sunt avantajele ipotecii de eficienţă energetică

in EcoLIFESTYLE, Energie 16 February 201817 Views

Ve┼čti bune pentru proprietarii de imobile din Europa. E.On, ├«mpreun─â cu mai multe institu┼úiile financiare europene, va realiza un concept de facilitare a investi┼úiilor ├«n eficien┼úa cl─âdirilor. Proiectul ┬áEeMAP, sprijinit de Comisia European─â, inten┼úioneaz─â s─â creeze o ÔÇ×ipotec─â de eficien┼ú─â energetic─âÔÇŁ.

avantajele ipotecii de eficienţă energetică

Punctul de pornire al ini┼úiativei numite Ipoteci de Eficien┼ú─â Energetic─â a fost Uniunea Energetic─â a UE, a c─ârei agend─â define┼čte eficien┼úa energetic─â ┼či a resurselor ca bloc central ├«n vederea implement─ârii obiectivelor politicii energetice ┼či climatice a UE.

Cl─âdirile ├«┼či arog─â 40% din totalul consumului de energie ┼či 36% din emisiile de dioxid de carbon din UE. Cre┼čterea eficien┼úei energetice a cl─âdirilor existente ar reduce consumul de energie cu 5-6% ┼či emisiile de dioxid de carbon cu 5%.

Faza pilot a EeMAP va ├«ncepe ├«n data de 14 iunie 2018. Obiectivul schemei pilot este acela de a testa varianta ini┼úial─â a produsului de ipotec─â de eficien┼ú─â energetic─â la nivel na┼úional al─âturi de parteneri cheie precum b─âncile, evaluatorii de propriet─â┼úi, Consiliile Green Building ┼či companiile de utilit─â┼úi energetice. Un grup extins de creditori pionieri, inclusiv b─ânci renumite, juc─âtori de dimensiuni medii de pe pia┼ú─â ┼či creditori locali specializa┼úi din Europa ┼či-au manifestat deja dorin┼úa de a se implica ├«n faza pilot.

Ob┼úinerea mai u┼čor a finan┼ú─ârilor prin intermediul unei ipoteci de eficien┼ú─â energetic─â ar trebui s─â fie un motiv ├«n plus pentru clien┼úi pentru a-┼či izola mai bine cl─âdirile, pentru a-┼či ├«nlocui vechiul sistem de ├«nc─âlzire sau pentru a-┼či cre┼čte independen┼úa energetic─â prin utilizarea de panouri solare, cu baterii sau stocare virtual─â. De asemenea, se inten┼úioneaz─â ┼či facilitarea achizi┼úiei de case sau cl─âdiri comerciale deja eficiente energetic prin finan┼úare preferen┼úial─â tot cu ipotec─â.

Ipoteca verde de la banc─â, pentru dezvoltatorii ╚Öi cump─âr─âtorii de locuin╚Ťe eco

Documentarea ├«ntreprins─â de c─âtre E.ON ├«n mai multe state europene a urm─ârit m─âsura ├«n care clien┼úii ar fi interesa┼úi de o ÔÇ×ipotec─â de eficien┼ú─â energetic─âÔÇŁ ├«n variant─â standard. Rezultatul a fost unul categoric pozitiv, cu un nivel ridicat de atractivitate mai ales ├«n Italia ┼či ├«n Marea Britanie. ├Än Germania ┼či Suedia responden┼úii au salutat faptul c─â, pe l├óng─â instrumentele de finan┼úare existente, li s-a pus la dispozi┼úie o alternativ─â sau o ofert─â mai cuprinz─âtoare.

Studiul nostru indic─â faptul c─â iat─â, consumatorii v─âd care sunt beneficiile unei ipoteci de eficien┼ú─â energetic─â, av├ónd trei avantaje: facturi mai mici la electricitate, rate mai mici la ipotec─â ┼či o cas─â mai cald─â, mai confortabil─â. Acest produs ar putea, de asemenea, deschide calea spre alte parteneriate noi ┼či inovatoare ├«ntre cei care ├«mprumut─â ┼či utilit─â┼úiÔÇŁ, a spus Marco Marijewycz, Manager de pia┼ú─â la E.ON Solutions, compania care a coordonat┬á studiul despre consumatori.

De asemenea, Luca Bertalot, coordonator EeMAP ┼či secretar general EMF-ECBC, a ad─âugat o cerere ridicat─â din partea consumatorilor reprezint─â cheia succesului ├«n cazul acestui produs.

Studiul despre consumatori este nu doar ├«ncurajator, dat─â fiind reac┼úia pozitiv─â a acestora, ci va fi ┼či nepre┼úuit ├«n ceea ce prive┼čte preg─âtirile pentru faza pilot a EeMAP, ajut├ónd b─âncile s─â ├«n┼úeleag─â ceea ce ├«┼či doresc ┼či ceea ce nu ├«┼či doresc consumatorii, ├«n a┼ča fel ├«nc├ót s─â poat─â concepe un produs gen ipotec─â de eficien┼ú─â energetic─â care s─â poat─â veni ├«n ├«nt├ómpinarea nevoilor pie┼úeiÔÇŁ, a completat Luca Bertalot.

 

Comentarii

comentarii