Care sunt cele mai noi reguli rutiere pentru biciclisti?

in Legislatie 29 July 2013 302 Views

Potrivit noului Cod Rutier, care va intra in vigoare incepand cu 8 august, biciclistii vor fi obligati sa mearga intr-un singur rand pe banda de circulatie, nu vor avea voie sa foloseasca trecerile de pietoni si nici sa invete mersul pe bicicleta pe drumuri intens circulate, informeaza portocalamecanica.ro.

(2) Pe timpul circulatiei pe drumurile publice, conducatorii de biciclete sunt obligati sa aiba asupra lor actul de identitateÔÇŁ, se mai arata in Codul Rutier.

De asemenea, toti posesorii de vehicule au interzis de acum inainte sa mai circule pe acostamentul drumului ÔÇô asa numita banda de urgenta. Exceptie fac biciclistii,care pot folosi acostamentul daca nu dispun de piste special amenajate si nu pun in pericol circulatia.

┬á(1) Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, partile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. In cazul in care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru biciclete si celelalte vehicule fara motor, acestea pot fi conduse si pe acostament in sensul de mers, daca circulatia se poate face fara pericol (2) Vehiculele din categoria AM, A1, A2 si A, atunci cand circula pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur randÔÇť, se arata in actul normativ.

Comentarii

comentarii