Care sunt noile obiective de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC

in Business 3 December 2015 223 Views

Coca-Cola HBC AG a anun╚Ťat dou─â obiective majore p├ón─â ├«n 2020 : reducerea amprentei de ap─â cu p├ón─â la 30% ╚Öi a emisiilor directe de carbon cu 50%, comparativ cu procentele raportate ├«n 2010.

helenic

Anun╚Ťul vine la scurt timp dup─â ce compania a fost declarat─â, pentru cel de-al doilea an consecutiv, lider al industriei de b─âuturi ├«n clasamentele DJSI World ╚Öi DJSI Europe. Aceste recunoa╚Öteri au fost acordate ├«n septembrie 2015, fiind al optulea an ├«n care Coca-Cola HBC AG a fost inclus─â ├«n Dow Jones.

├Än Rom├ónia ne vom implica prin implementarea de programe locale privind managementul eficient al apei ╚Öi al resurselor de energie ├«n fabricile noastre din Ploie╚Öti, Timi╚Öoara ╚Öi Poiana Negri. Vom continua dezvoltarea de solu╚Ťii sustenabile ╚Öi inovatoare, pentru a oferi, ca ╚Öi p├ón─â acum, produse de calitate ╚Öi pentru a contribui la dezvoltarea comunit─â╚Ťilor ├«n care oper─âmÔÇŁ,┬áa declarat┬á┬áIrina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC Rom├ónia.

├Än Rom├ónia, cele mai recente ini╚Ťiative ├«n┬ádezvoltarea de solu╚Ťii sustenabile sunt reprezentate de┬áintroducerea pe pia╚Ť─â, ├«n 2014, a unui ambalaj realizat ├«n propor╚Ťie de p├ón─â la 30% din plante ╚Öi medalia de┬áaur acordat─â de European Water Stewardship pentru fabricile sale de ├«mbuteliere – o realizare de referin╚Ť─â pentru toate companiile din Rom├ónia care urm─âresc s─â reduc─â la minimum impactul asupra mediului ├«nconjur─âtor. Printre cele mai recente inova╚Ťii dezvoltate de companie, care au condus la ob╚Ťinerea acestei recunoa╚Öteri, se num─âr─â: folosirea ÔÇťtehnologiei cu aer ionizatÔÇŁ pentru cl─âtirea PET-urilor sau construirea centralei de co-generare ├«n fabrica din Ploie╚Öti, care reduce cu 50% emisiile de CO2.

Coca-Cola HBC s-a clasat pe locul 8 (din totalul celor 100 companii listate ├«n Financial Times Stock Exchange) ├«n Indicele FTSE 100, realizat de exper╚Ťii Carbon Clear.

Totodat─â, Coca-Cola HBC este lider ├«n topul companiilor din sectorul b─âuturilor incluse ├«n Indicele FTSE. Din totalul celor 2.500 de companii analizate, care activeaz─â ├«n diferite industrii din lume, Coca-Cola HBC AG a avut cel mai bun scor ├«n sectorul b─âuturilor, ob╚Ťin├ónd 87 de puncte din 100. Acest procent este cu 34% mai mare dec├ót media industriei. Compania a ob╚Ťinut, la nivel de grup, progrese semnificative ├«n ceea ce prive╚Öte conduita ├«n afaceri, conformitatea, politicile anticorup╚Ťie, politica de mediu, managementul ambalajelor ╚Öi al materiilor prime, dezvoltarea capitalului uman, indicii de s─ân─âtate ╚Öi nutri╚Ťie, raportarea social─â, atragerea ╚Öi reten╚Ťia talentelor ├«n companie.

În 2014, Coca-Cola HBC a reușit reducerea emisiilor de carbon directe și indirecte cu până la 7,8%, reducerea consumului de energie cu 4,3%, reducerea consumului de apă cu 4,3%. Compania a investit 4,3 milioane de euro în proiecte de management eficient al resurselor de energie și 5,8 milioane euro în proiecte de management eficient al apei, economisind 1,3 milioane m3 apă.

Citește și:

GBI 2015 ╚Öi-a desemnat c├ó╚Ötig─âtorii. Care sunt companiile cu cele mai bune performan╚Ťe de mediu

DHL, compania cu cea mai bun─â performan╚Ť─â de mediu din Rom├ónia

Cât de importantă este dezvoltarea sustenabilă pentru companiile din România. Barometrul GBI

Comentarii

comentarii