Noutati I Velo Relax 2017 – cargo biciclete si biciclete pentru copii

in EcoLIFESTYLE, Slider homepage, Transport 18 March 2017634 Views

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank au deschis sâmbătă, 18 martie, un nou sezon I’Velo Relax în cele două centre de închiriere I’Velo din București: Parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle și Parcul Tineretului, intrarea Gheorghe Șincai.

Biciclete

Noutatea acestui sezon o reprezintă bicicletele pentru copii, pe care micii bicicliști le pot pedala gratuit, și cargo-bike-urile pentru transportul celor mici. De asemenea, pe toată perioada sezonului velo echipa I’Velo va pregăti pachete de servicii personalizate pentru toate categoriile de bicicliști, multe surprize, activități la centrele de închiriere, dar și activări online, care pot fi urmărite pe pagina de FB/Ilovevelo sau pe site-ul www.ivelo.ro.

 

I’Velo Relax pune la dispoziția bucureștenilor peste 520 de biciclete, șapte zile din șapte, în intervalul 11.00 – 19.00, de luni până vineri (ultima închiriere la ora 18 :00) și 10.00 – 19.00 sâmbătă și duminică (ultima închiriere la ora 18.00). Cele două centre de închiriere I’Velo din București vor fi amplasate în Parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle și Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Șincai.

Bicicletele I’Velo Relax pot fi închiriate gratuit de tinerii sub 16 ani și pensionari pe baza carnetului de elev, respectiv, a talonului de pensie, iar pentru componenta cu plată, tarifele de închiriere sunt: 5 lei pentru 1 oră și 20 lei pentru 24 de ore, pentru centrele din București.

Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în București, dar și în țară și ne dorim ca prin proiectele noastre – I’Velo Urban și Relax, StudentObike, Biciclete cu cravată – să cultivăm dezvoltarea comunității bicicliștilor și să sărbătorim împreună aceste reușite. Împreună cu Green Revolution ne dorim să schimbăm cultura transportului în România și să dezvoltăm infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. În acest fel sperăm să avem angajați și clienți mai sănătoși și să respirăm un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relatii Publice Raiffeisen Bank România.

Peste 1.400.000 de români au pedalat cu bicicletele I’Velo

În cei 7 ani de funcționare, programul  I’Velo a reușit să scoată peste 1.400.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.180 de tone.

În contextul în care Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din România din punct de vedere al traficului, dorim prin proiectele noastre de biciclete să convingem cât mai multe persoane că bicicleta poate fi un mijloc de transport utilitar, dar și un mijloc de relaxare, vital într-o capitala aglomerată. Bicicleta reprezinta o soluție pentru diminuarea impactului uman asupra climei și o tranziție către un mediu mai curat și o societate mai sănătoasă” , a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfașoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Comentarii

comentarii