Carlsberg vrea s─â lipeasc─â cutiile de bere in interiorul baxurilor pentru a reduce consumul de plastic

in Business, Poluare 11 September 2018 208 Views

Carlsberg a propus o soluţie pentru reducerea poluării cu plastic a mediului înconjurător provocată de ambalajele utilizate la baxuri, potrivit Press Association. Compania spune că noua metodă de ambalare va elimina în fiecare oră 137 de kilograme de plastic, adică 1.200 de tone pe an.

Promovată drept o premieră mondială, soluţia propusă de compania daneză Carlsberg constă în lipirea cu adeziv a cutiilor de bere în cadrul baxurilor, o iniţiativă care ar reduce cu peste 75% a plasticului utilizat la ambalarea produselor.

Dup─â un proces de dezvoltare de trei ani, care a implicat testarea a peste 4.000 diferite de formule de adeziv, compania sus┼úine c─â lipiciul aplicat pe cutiile din baxurile “Snap Packs” este suficient de puternic pentru a rezista pe drumul de la raft p├ón─â acas─â, ┼či totu┼či destul de friabil pentru a se desface cu u┼čurin┼ú─â c├ónd este r─âsucit.

Consumatorii de bere din Marea Britanie vor fi primii care vor avea ocazia să testeze acest lucru după ce compania cu sediul în Copenhaga a ales această piaţă, care consumă 30% din cantitatea sa de bere produsă anual.

Inventatorul Christopher Stuhlmann, a dezvăluit în cadrul unui eveniment organizat în Copenhaga, faptul că soluţia găsită de el a fost inspirată de un drum la un magazin de bricolaj.

“Am cump─ârat tot adezivul pe care l-am putut g─âsi. ├Än weekend am lipit lucrurile unele de altele ┼či am realizat o scurt─â ├«nregistrare video pentru directorul meu ┼či astfel s-a n─âscut ideea”, a declarat Stuhlmann, care lucreaz─â pentru unul dintre partenerii Carlsberg.

Tehnologia a fost salutat─â de organiza┼úia World Wildlife Fund (WWF) care a catalogat-o drept un “pas important” ├«n cadrul eforturilor de remediere a flagelului polu─ârii cu plastic, noteaz─â Press Association.

Bo Oksnebjerg, secretar-general ├«n cadrul WWF Danemarca a explicat c─â problema inelelor de plastic utilizate ├«n mod tradi┼úional la baxuri este una dintre cele mai grave ┼úin├ónd cont de riscul ca acestea s─â devin─â adev─ârate capcane pentru animale ┼či p─âs─âri.

“Fauna noastr─â s─âlbatic─â se ├«neac─â ├«n plastic ┼či, din p─âcate, problema se ├«nr─âut─â┼úe┼čte ├«n mod considerabil. De aceea trebuie s─â ac┼úion─âm acum. Trebuie s─â facem ├«n a┼ča fel ├«nc├ót mai pu┼úin plastic s─â ajung─â ├«n natur─â”, a declarat Oksnebjerg.

Comentarii

comentarii