Carlsberg vrea să lipească cutiile de bere in interiorul baxurilor pentru a reduce consumul de plastic

Carlsberg a propus o soluţie pentru reducerea poluării cu plastic a mediului înconjurător provocată de ambalajele utilizate la baxuri, potrivit Press Association. Compania spune că noua metodă de ambalare va elimina în fiecare oră 137 de kilograme de plastic, adică 1.200 de tone pe an.

Promovată drept o premieră mondială, soluţia propusă de compania daneză Carlsberg constă în lipirea cu adeziv a cutiilor de bere în cadrul baxurilor, o iniţiativă care ar reduce cu peste 75% a plasticului utilizat la ambalarea produselor.

După un proces de dezvoltare de trei ani, care a implicat testarea a peste 4.000 diferite de formule de adeziv, compania susţine că lipiciul aplicat pe cutiile din baxurile „Snap Packs” este suficient de puternic pentru a rezista pe drumul de la raft până acasă, şi totuşi destul de friabil pentru a se desface cu uşurinţă când este răsucit.

Consumatorii de bere din Marea Britanie vor fi primii care vor avea ocazia să testeze acest lucru după ce compania cu sediul în Copenhaga a ales această piaţă, care consumă 30% din cantitatea sa de bere produsă anual.

Inventatorul Christopher Stuhlmann, a dezvăluit în cadrul unui eveniment organizat în Copenhaga, faptul că soluţia găsită de el a fost inspirată de un drum la un magazin de bricolaj.

„Am cumpărat tot adezivul pe care l-am putut găsi. În weekend am lipit lucrurile unele de altele şi am realizat o scurtă înregistrare video pentru directorul meu şi astfel s-a născut ideea”, a declarat Stuhlmann, care lucrează pentru unul dintre partenerii Carlsberg.

Tehnologia a fost salutată de organizaţia World Wildlife Fund (WWF) care a catalogat-o drept un „pas important” în cadrul eforturilor de remediere a flagelului poluării cu plastic, notează Press Association.

Bo Oksnebjerg, secretar-general în cadrul WWF Danemarca a explicat că problema inelelor de plastic utilizate în mod tradiţional la baxuri este una dintre cele mai grave ţinând cont de riscul ca acestea să devină adevărate capcane pentru animale şi păsări.

„Fauna noastră sălbatică se îneacă în plastic şi, din păcate, problema se înrăutăţeşte în mod considerabil. De aceea trebuie să acţionăm acum. Trebuie să facem în aşa fel încât mai puţin plastic să ajungă în natură”, a declarat Oksnebjerg.

spot_img

Ultimele știri