Carpatcement sponsorizeaza ecologizarea Bicazului

in Deseuri 4 October 2007 92 Views

Proiectul finantat de Carpatcement isi propune ecologizarea Lacului Bicaz si a bazinului raului Bistrita. De asemenea, urmareste sa informeze, sa educe si sa constientizeze comunitatile locale in legatura cu importanta si beneficiile colectarii selective a deseurilor.

Carpatcement este sponsorul principal al proiectului "Prin Voluntariat, spre un Bicaz mai curat!". Proiectul este coordonat de Clubul Ecologic "Origini Verzi" din Suceava si a fost lansat in ianuarie 2007. Promovarea voluntariatului ca mijloc de actiune pentru protejarea mediului si refacerea integritatii ecosistemului acvatic afectat de depozitarea deseurilor nedegradabile (in special PET si cauciucuri uzate) in lacul Bicaz si in bazinul raului Bistrita reprezinta obiectivele principale ale proiectului.

Deseurile PET vor fi compactate si ulterior reciclate sau valorificate energetic. Cauciucurile uzate vor fi colectate in vederea valorificarii energetice in fabricile Carpatcement. De asemenea, vor fi achizitionate si amplasate 18-50 europubele destinate colectarii selective si reciclarii ambalajelor tip PET. Tot in cadrul proiectului, se vor desfasura actiuni de educatie ecologica in scoli.

Foto: carpatcement.ro

Comentarii

comentarii