Carrefour România anunţă noi iniţiative verzi: colectarea uleiului uzat şi punga biodegradabilă la legume şi fructe

in Business, Companii, Deseuri, Politici verzi 24 October 2019 2,849 Views

Carrefour România anunţă că începând cu 27 octombrie va introduce mai multe măsuri verzi, printre care punga 100% biodegradabilă la raioanele de fructe-legume, măcelărie și pește și că începe colectarea uleiului folosit, pentru care va oferi la schimb ulei proaspăt.

“Carrefour a testat, în perioada 2017-2019, un program de colectare a uleiului în mai multe stații SIGUREC. Acum, implementăm această inițiativă la nivelul întregii rețele de hipermarketuri Carrefour din România. Ca parte a programului Punem preț pe plastic, în cadrul proiectului de colectare a uleiului, încurajăm aducerea uleiului în recipiente mai mari, tocmai pentru a sprijini consumul responsabil de plastic”, a spus Felician Cardoș, Manager Mediu Carrefour România.

Cele două iniţiative sunt menită să sprijine un program mai larg pe care retailerul îl demarează. Este vorba de “Duminica Verde”, prin care propune consumatorilor să introducă în viața de zi cu zi obiceiuri de consum responsabil – reciclarea ambalajelor, reducerea consumului de materiale greu reciclabile, refolosirea recipientelor și încurajarea comportamentului responsabil față de mediu.

“Credem în forța noastră de schimbare, dar și în responsabilitatea cu care vine aceasta. De aceea, ne luăm angajamentul ca, până la finalul anului, toată comunicarea Carrefour din zilele de duminică să vorbească despre cum putem folosi mai responsabil plasticul și alte resurse, dar și să ofere inspirație în acest sens. Ne dorim să creăm o nouă tradiție, prin care să transformăm consumul responsabil de resurse într-un obicei zilnic, pe termen lung”, a declarat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour România.

Ce schimbări va face Carrfour

Odată cu lansarea programului Duminica Verde, Carrefour introduce noi acte concrete, respectiv:

Introducerea pungii 100% biodegradabile la raioanele fructe-legume, măcelărie, pește, mezeluri, produse congelate vrac și mâncare pentru animale vrac, contra sumei de 0.1 lei bucata. Pungile de plastic nu vor mai fi disponibile în Carrefour, reducând astfel un consum de aproape 6 milioane de pungi pe lună.

Colectarea uleiului folosit – la fiecare 3 litri de ulei folosit, Carrefour îți oferă la schimb 1 litru de ulei proaspăt, marca proprie, iar la 5 litri de ulei folosit, primești 2 litri de ulei proaspăt. Începând cu această duminică, inițiativa va fi disponibilă în Carrefour Băneasa, iar până la finalul lunii va fi implementată în toate cele 35 de hypermarketuri Carrefour.

Acțiunea este implementată cu sprijinul organizației Respiră Verde, care va colecta și procesa uleiul folosit pentru a-l transforma în biocombustibil și alte derivate.

Mai mult, începând cu 1 noiembrie, uleiul va putea fi colectat și prin aplicația BRINGO. Utilizatorii pot anunța livratorii direct din aplicație intenția de a preda uleiul folosit, iar în momentul aducerii comenzii, livratorul va prelua uleiul și va oferi în schimb clientului ulei proaspăt.

Extinderea programului Plata cu PET-ul în alte 5 orașe, în care clienții pot achiziționa fructe și legume de la producătorii locali cu 1PET/ bucată. Caravana Plata cu PET-ul continuă în intervalul 25 octombrie – 3 noiembrie în Oradea și Timișoara, iar în intervalul 8-17 noiembrie în Buzău și București Park Lake. Plata cu PET-ul a avut loc deja în Cluj și Constanța.

Posibilitatea de a veni cu propria caserolă pentru raioanele de gastronomie, mezeluri-brânzeturi-măsline, brutărie-patiserie-cofetărie, măcelărie, pește. Putem reduce astfel, împreună, peste 5 milioane de caserole de plastic, folosite de clienții Carrefour în 2018.

Trei pași simpli pentru colectarea în magazinele Auchan a uleiului alimentar uzat

Comentarii

comentarii