VIDEO Cea mai inteligentă cască pentru bicicliști. Află cum îi ferește aceasta de accidente

in Transport 26 July 2016 1,262 Views

Cum ar fi să știi când o mașină s-a apropiat prea mult de bicicletă, chiar dacă este în punctul mort? Sau să ai lumini care îi avertizează pe șoferi că ai frânat sau că urmează să schimbi direcția de mers? Şi, nu în ultimul rând, să poți folosi o aplicație de navigație fără îți iei ochii de la drum? Toate aceste componente sunt integrate într-o cască inteligentă pentru bicicliști.

Casca inteligentă

Casca se numește Classon și a fost dezvoltată de compania americană Brooklyness. Are o serie de funcționalități care îl protejează pe biciclist de pericolele din trafic.

Casca inteligentă te anunță când se apropie mașini

Pe cască, sunt montate două camere: una în față, cealaltă – în spate. Acestea scanează mediul, trimit informația către un program, iar programul o interpretează. Apoi, o transmite la rândul lui către interfața digitală a vizierei, prin semnale luminoase a căror intensitate poate fi setată. Astfel, biciclistul știe când se apropie vreo mașină sau dacă există ceva în punctul mort.

Casca inteligentă

Mai mult, în cazul unui accident, filmările pot fi accesate și folosite ca probă în instanță.

Casca inteligentă te ajută să semnalizezi

Pe lângă luminile de pe vizieră, casca mai are o serie de semnale luminoase. Atunci când biciclistul indică schimbarea direcției prin gesturi, senzorii detectează mișcarea și aprind semnalizarea de dreapta sau de stânga. Luminile sunt situate și în față, și în spate, pentru a fi vizibile tuturor participanților la trafic.

De asemenea, un accelerometru detectează frânarea și aprinde pe parte din spate a căștii o lumină roșie. Astfel, cei din spate știu când biciclistul încetinește și se pot adapta schimbării.

Casca inteligentă te ajută să navighezi și să socializezi

 

Un alt beneficiu al căștii este acela că vine cu o aplicație. Cu ajutorul ei, biciclistul poate transmite live traseul pe care îl parcurge. Toate cursele sunt înregistrate automat și pot fi accesate ulterior pentru editare și împărtășire cu prietenii. Tot aplicația îl ajută pe biciclist să navigheze. Informația este transmisă pe vizieră, astfel încât posesorul căștii să nu fie nevoit să își ia ochii de la drum.

Nu în ultimul rând, dezvoltatorii s-au gândit la design și au ușurat securizarea căștii. Au prevăzut o gaură prin care poate fi legată de bicicletă.

Casca inteligentă

Pentru a obține fondurile necesare producției, dezvoltatorii au apelat la o campanie de crowdfunding pe Indiegogo. Iată ce spun creatorii conceptului despre acesta:

Comentarii

comentarii