Foto. Câștigătorii Can Art&Design Festival: rucsacuri, ceasuri, ghivece – din doze de aluminiu

in CSR, Deseuri, EcoINOVATIE, EcoLIFESTYLE 11 June 2019 170 Views

Concursul care transformă dozele din aluminiu în obiecte de design, Can Art&Design Festival, a ales cele mai reuşite şapte proiecte înscrise la ediţia desfăşurată în perioada martie – iunie 2019.

Can Art&Design Festival este un concurs organizat de Asociaţia Alucro, organizaţie care promovează reciclarea şi colectarea selectiva a dozelor din aluminiu prin programul european Every Can Counts.

De șase ani, obiectivul principal al concursului este de a inspira comunitatea către refolosirea dozelor din aluminiu după ce conţinutul a fost consumat.

Secţiunile ediţiei din 2019 au vizat creativitatea în aria designului vestimentar şi designului de interior, prin folosirea dozelor din aluminiu pentru crearea unor obiecte funcţionale, cât şi în ceea ce priveşte designul grafic, prin realizarea unui design de sacoşă tematic.

În concurs au fost înscrise peste 60 de lucrări, iar 48 dintre acestea au fost alese pentru a fi jurizate. În urma analizării fotografiilor cu lucrările înscrise, au fost alese câştigătoare cele mai reuşite şapte lucrări, recompensate cu premii între 300 şi 500 euro.

La secţiunea Design Vestimentar – Accesorii, au fost alese trei lucrări câştigătoare reprezentând un rucsac (realizat de Elena Zamfir), un ceas de mână (realizat de Andreea Pîrvu) şi un set de accesorii (realizat de Laura Anghel). Pentru secţiunea Design de Interior – Obiecte decorative, cea mai apreciată lucrare a fost un set de ghivece pentru aloe vera, realizat de Ilie Duţă, iar pentru secţiunea Obiecte de iluminat a fost aleasă câştigătoare o lampă din foiţe de doze, realizată de Andreea Zamfir. La secţiunea dedicată designului de sacoşă, Can Bag Design, au fost înscrise cele mai multe lucrări, însă cea mai apreciată a fost cea realizată de Ionela Ruxandra Ionescu, cu mesajul „Trust me, you can recycle! – your friendly can”.

Înscrisă la secţiunea Design Interior – Obiecte decorative, lucrarea lui Valentin Petrişor Nică, un tablou care ilustrează o ceaşcă de ceai, realizat după tehnica metaloplastie, a fost aleasă pentru a primi premiul de originalitate.

„Suntem la cea de-a şasea ediţie a acestui concurs şi încă suntem uimiţi de frumuseţea şi originalitatea lucrărilor pe care le primim. În fiecare an, aşteptăm cu sufletul la gură să vedem cu ce idei vin concurenţii, cât de mult au evoluat din punct de vedere tehnic cei care au participat la ediţiile anterioare sau ce propuneri inovative aduc în prim plan cei care participă pentru prima dată. Este o mândrie pentru noi să putem spune că prin acest concurs dăm o şansă dozelor de aluminiu de a se transforma în obiecte de artă şi nu vor mai ajunge în gropile de gunoi. Reciclarea prin artă este o modalitate sigură pe care am pariat că va avea rezultate foarte bune atunci când am demarat acest concurs. Implicarea concurenţilor din toate ediţiile, lucrările realizate şi frumuseţea care ne încântă ochiul de câte ori privim lucrările câştigătoare, ne oferă sentimentul de certitudine că a fost o inspiraţie bună care trebuie continuată”, a declarat Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts.

Comentarii

comentarii