Cat v-a cheltui primaria pentru un incinerator de deseuri

in Energie 21 July 2016 602 Views

Bucure╚Ötiul trebuie s─â aib─â ├«n func╚Ťionare, p├ón─â la finele anului 2022, un incinerator de deseuri,┬áconform termenelor prev─âzute ├«n Programul Opera╚Ťional Infrastructura Mare, a anun╚Ťat, joi, viceprimarul Aurelian B─âdulescu.

incinerator

├Än ceea ce prive╚Öte incineratorul municipal de de╚Öeuri, prin Programul Opera╚Ťional Infrastructura Mare, avem aloca╚Ťi 180 de milioane de euro, bani de la UE, totalul ├«ntregii investi╚Ťii fiind estimat, prin studiul de fezabilitate, la 250 de milioane de euro”, a spus acesta printr-un comunicat de pres─â.

Acesta a precizat c─â,┬á├«n prezent, exist─â ├«n derulare proceduri de licita╚Ťie pentru achizi╚Ťia asisten╚Ťei tehnice pentru proiectul┬áÔÇ×Instalatii de tratare termic─â ╚Öi valorificare energetic─â a de╚Öeurilor municipaleÔÇŁ ╚Öi managementul de proiect pentru aceea╚Öi instala╚Ťie.

Astfel, pentru acest proiect exist─â un calendar asumat de Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti cu toate etapele necesare pentru finalizarea investi╚Ťiei. Prin urmare, dup─â finalizarea studiului de fezabilitate, a master planului de gestionare a de╚Öeurilor, precum ╚Öi dup─â efectuarea analizei institu╚Ťionale, se va depune cererea de finan╚Ťare cu termen limit─â ianuarie 2018″, a mai spus B─âdulescu.

Citește și:

Rom├ónia, amenin╚Ťat─â cu un nou infrigement. Risc─âm amenzi pentru lipsa centralelor de incinerare a de╚Öeurilor

Incinerarea de╚Öeurilor, solu╚Ťie sau pericol pentru mediu?

Comentarii

comentarii