Câți bani a alocat PMB pentru amenajarea a 10 parcări subterane

in Legislatie, Transport 9 October 2017243 Views

Primăria Municipiului București (PMB) a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – „Zona Centrală”, care vizează amenajarea a 10 parcari subterane. Pentru realizarea acestora a fost bugetată pe anul în curs suma de 11 milioane de lei, potrivit informațiilor furnizate Green Report.

parcări subterane

Confom reprezentanților PMB, banii au ca destinație finalizarea proiectelor tehnice și a detaliilor de execuție aferente acestor parcări.

În prezent PMB este în faza de obținere a  avizelor pentru autorizarea execuției lucrărilor, ulterior urmând a fi demarate procedurile de achiziție publică de lucrări”, au explicat reprezentanții primăriei generale.

Potrivit sursei citate, după studiile de fezabilitate urmează aprobarea în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a indicatorilor tehnico-economici, licitațiile și în final semnarea contractelor de execuție, “iar din acest motiv nu au fost alocate toate fondurile necesare pentru finalizarea acestor obiective de investiții”.

Un alt proiect al PMB este parcarea subterană care va fi construită în zona Școlii Generale Nr.46 (șos. Iancului – str. sublocotentent Gheorghe Stănescu – n.r.).

Este vorba despre realizarea unui parcaj subteran cu trei niveluri și 171 locuri parcare, amplasat sub terenul de sport al unității de învățământ. În momentul de față, proiectul este elaborat în faza de proiect tehnic.

Parcări de reședință lângă punctele termice

De asemenea, în perioada următoare vor fi înființate parcări pe structuri ușoare, a căror durată de execuție este mult mai scurtă, în zona mai multor puncte termice. Acestea vor fi dotate și cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Administrațiile locale ar putea fi obligate să realizeze stații de încărcare pentru mașinile electrice

Au fost identificate terenuri în vecinătatea unor puncte termice ale RADET din sectoarele 1,3 și 6 pe care se vor construi parcări modulare, din elemente ușoare, metalice, cu până la 500 de locuri de parcare construite, în funcție de soluția constructivă aleasă. Aceste parcări vor beneficia de toate utilitățile, precum și de stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Proiectul va fi derulat în cadrul unor parteneriate încheiate între primăria capitalei, RADET și primăriile de sector”, au explicat reprezentanții PMB.

Câte locuri de parcare sunt în București și de câte avem nevoie

În București sunt 3.747 de  locuri de parcare aflate în custodia Administrației Străzilor.

Primăriile de sector administrează aproximativ 100.000 de parcări de reședință, aprobate în Comisia Tehnică de Circulație.

Există aproximativ 200.000 de parcări stradale nereglementate (numerotare din marcaj). În practică, numărul de mașini parcate tinde să fie mai mare.

Necesarul de locuri de parcare trebuie să fie minim egal cu numărul de mașini înmatriculate în Bucuresti (aproximativ 1,25 milioane la finalul anului trecut, potrivit datelor DRPCIV – n.r.), plus o marja de câteva mii de locuri pentru asigurarea gradului de rotaţie rezidenţă – serviciu, conform Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucuresti.

Comentarii

comentarii