Ce beneficii ai dacă folosești acasă energie solară

in EcoLIFESTYLE 12 October 2016 823 Views

Nu mai e un vis îndepărtat să te bucuri de energie solară acasă, din moment ce prețurile au scăzut cu 25% în ultimele cinci luni. În plus, această resursă are beneficii pentru mediu, dar mai ales pentru oameni.

Ce beneficii ai dacă folosești energie solară

În ultimele cinci luni, costul la energie solară a scăzut cu 25%, potrivit unei analize a pieței din China (0,46 de dolari/W pentru 500 MW de energie solară) și din Dubai (0,023/kWh pentru 1,2 GW de energie solară). Această scădere se datorează mai multor factori. De exemplu, interesul din China pentru scăderea prețurilor la gadgeturi și hardware, iar Abu Dhabi se bucură de una dintre cele mai bune expuneri la soare din lume.

De condiții ideale se bucură și Costa Rica, țară ce a reușit anul trecut să se alimenteze numai cu energie regenerabilă pentru 299 de zile. Acest succes nu este numai meritul unei poziționări prielnice, ci și a eforturilor serioase depuse de guvern pentru a elimina utilizarea combustibililor fosili.

Și alte țări urmează această tendință. În Nevada, un proiect cu energie solară de 100 MW ca produce electricitate care va avea prețul de 0,04/kWh. Iar Chile și India au situații similare.

Vestea bună este că se pare că prețurile vor rămâne așa. „Nu există motive pentru care prețurile la energia solară să mai crească vreodată”, a declarat Frank Wouters, fostul director de la Masdar Clean Energy, o companie de energie din surse regenerabile din Abu Dhabi.

De ce să folosești energie solară

Faci economie

Ținând cont de cele de mai sus, dacă folosești energie solară vei pune ceva bani deoparte. Potrivit One Block Off the Grid, o companie din SUA care lucrează cu cei mai mari furnizori de energie solară, panourile solare montate acasă pot economisi peste 100 de dolari pe lună, în mare parte dintre statele țării. În 20 de ani, adică o perioadă mai scurtă decât garanția pe care o au panourile solare, înseamnă 30.000 de dolari.

Beneficii pentru mediu

Soarele este cea mai prietenoasă sursă de energie față de mediu, cu efecte minime de poluare, pentru că nu produce gaze cu efect de seră. Acestea contribuie la încălzirea globală care, la rândul său, pune în pericol supraviețuirea omului și a altor specii. Energia solară este eficientă pentru că reduce risipa de energie, care vine cu consecințe economice grave.

Ce beneficii ai dacă folosești acasă energie solară

Independență față de fluctuațiile prețurilor la energie electrică

Prețurile la energia electrică fluctuează din când în când, iar asta face dificilă, pentru consumatori, estimarea facturilor viitoare la electricitate.

Fiabilitate energetică

Spre deosebire de multe alte aspecte imprevizibile ale vieții umane, soarele răsare și apune în fiecare zi. Peste tot în lume, oamenii știu ritmul soarelui, pe care acesta îl respectă 12 luni pe an. Chiar dacă mai sunt și zile cu nori, în zilele noastre se poate face o estimare a zilelor și sezoanelor cu soare. Toate acestea fac ca energia solară să fie o sursă foarte fiabilă.

Poți să stochezi energie solară

Grație noilor invenții, utilizatorii pot să stocheze energie solară pentru zilele cu nori. Tesla Powerwall este o baterie imensă care face acest lucru. A fost proiectată pentru a păstra energie solară care poate fi utilizată seara, în tandem cu panourile solare, când este o pană de curent sau în timpul lunilor de iarnă sau a perioadelor cu vreme imprevizibilă.

Comentarii

comentarii