CE: Ryanair este prima companie aerian─â care a devenit unul dintre cei mai mari 10 poluatori din Europa

in Aer, Business, Companii, Energie, Impact, Poluare, Transport 8 April 2019 149 Views

Ryanair a devenit singura companie aerian─â care urmeaz─â s─â fie inclus─â ├«ntr-o list─â cu cei mai importan╚Ťi 10 poluatori din Europa, potrivit datelor din grupul UE Transport & Mediu, citate de BBC.

Este prima dată când o companie care nu deţine o centrală electrică pe bază de cărbune s-a apropiat de vârful clasamentului.

╚śapte fabrici din Germania ╚Öi una din Polonia ╚Öi Bulgaria au fost incluse pe list─â.

Datele au declarat c─â emisiile de dioxid de carbon ale Ryanair au crescut anul trecut cu 6,9%, ├«ns─â compania a declarat c─â este “cea mai verde ╚Öi mai curat─â companie aerian─â din Europa”.

├Äntr-o declara╚Ťie, transportatorul a ad─âugat c─â “pasagerii care c─âl─âtoresc cu Ryanair au cele mai sc─âzute emisii de CO2 pe kilometru c─âl─âtor fa┼ú─â de orice alt─â companie aerian─â”.

Anul trecut, compania aerian─â a lansat o nou─â politic─â de mediu, ├«n care a afirmat c─â va oferi clien╚Ťilor s─âi ╚Öansa de a compensa costul de carbon al zborurilor.

Studiu: Plantarea a 1.2 trilioane de copaci ar anula un deceniu de emisii de CO2

Cele nou─â emi╚Ť─âtoare de carbon aflate ├«n clasament deasupra companiei Ryanair sunt toate centrale electrice cu lignit, care reprezint─â o form─â de c─ârbune brun moale.

Clasamentele anuale nu reprezintă o listă a companiilor din Europa și cantitatea de CO2 pe care o produc.

├Än schimb, acestea se concentreaz─â pe 11.000 de centrale electrice ╚Öi fabrici de produc╚Ťie din cele 28 de state membre ale UE, plus Islanda, Liechtenstein ╚Öi Norvegia, precum ╚Öi activit─â╚Ťile din sectorul aviatic din aceste ╚Ť─âri.

UE declar─â c─â aceste activit─â╚Ťi au fost alese deoarece pot fi m─âsurate ╚Öi verificate cu un nivel ridicat de precizie.

Emisiile trebuie ├«nregistrate la autorit─â╚Ťile din UE p├ón─â la data de 31 martie.

├Äncep├ónd cu 2012, Uniunea European─â a ├«ncercat s─â controleze emisiile din avia╚Ťie prin intermediul Sistemului s─âu de comercializare a emisiilor (ETS), care a ├«nceput ├«n 2005. UE spune c─â, f─âr─â nicio ac╚Ťiune, emisiile de CO2 din avia╚Ťie vor cre╚Öte cu p├ón─â la 300% p├ón─â ├«n 2050.

Comentarii

comentarii