Cea mai mare podea cinetică din lume într-o clădire de birouri, în București

in EcoLIFESTYLE, Energie 28 November 2019 3,316 Views

Clădirea Globalworth Tower a inaugurat cel mai inteligent lobby din regiune, care include o serie de inovaţii şi premiere tehnologice: cea mai mare podea cinetică din lume într-o clădire de birouri, cel mai lung perete de ecrane din Europa Centrală și de Est, cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din sudul şi estul Europei, un spaţiu de relaxare cu gradene încălzite din marmură, precum și Pepper, primul angajat robot al companiei Globalworth.  

Recepţia clădirii, un mic ecosistem circular, oferă angajaților și persoanelor care o tranzitează o serie întreagă de soluții inovatoare:

Podeaua cinetică, o premieră mondială pentru o clădire de birouri, realizată de compania de tehnologie Pavegen, transformă greutatea pașilor în energie electrică, utilizată ulterior pentru alimentarea altor mecanisme inovatoare din lobby. Cele două suprafețe de podea instalate în Globalworth Tower au o arie cumulată de 40 metri pătraţi, cea mai mare dintr-o clădire de birouri din lume. Fiecare pas făcut pe suprafaţa podelei Pavegen generează aproximativ 3 jouli de electricitate şi 5 Watt/ persoană, ceea ce echivalează cu aprinderea a 3 becuri LED timp de o secundă sau 6 secunde de conversaţie pe un telefon inteligent.

Cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din Europa de Sud şi de Est, cu 12 tipuri diferite de plante, beneficiază de un proces de întreținere conectat cu senzori și complet automatizat. Sistemul de 158 mp utilizează apă recirculată îmbunătățită nutriţional, care este tratată cu ajutorul osmozei. Fotosinteza este ajutată de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul grădinii verticale.

Cel mai mare perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafață de 110 mp şi o lungime de 50 m.

Un spațiu de relaxare pe patru niveluri sub formă de gradene, care beneficiază de încălzire reglabilă, unic în România, construit din marmură și dotat cu încărcătoare pentru laptopuri şi pentru telefoanele compatibile cu tehnologia de încărcare prin wireless.

Pepper, noul angajat Globalworth. Robotul umanoid îi va întâmpina pe oaspeți în recepţie şi le va oferi informaţii utile.

Printr-un proiect pilot unic în Europa Centrală şi de Est, realizat în parteneriat cu Schindler, 4 dintre lifturile din Globalworth Tower sunt dotate cu proiectoare care rulează materiale video pe uşile exterioare.

Recepţia este decorată cu nori LED suspendați, care pot fi programați să genereze efecte vizuale personalizate.

Încadrată în Clasa A, cu 26 de etaje, o înălțime de 120 m și o suprafață închiriabilă de 54.000 mp, Globalworth Tower este prima clădire din Sud-Estul Europei care a primit recunoaşterea LEED Platinum, cea mai ridicată certificare verde. Clădirea beneficiază de spații de birouri complet reconfigurabile, lumină naturală și iluminare artificială cu reglare automată, sistem de recuperare a apei de ploaie și diverse funcții eco.

Clădirea Globalworth Tower are un trafic zilnic de aproximativ 30.000 de persoane.

Comentarii

comentarii