Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cea mai vanata specie de foci din Canada are probleme din cauza schimbarilor climatice

Oceanele in continua incalzire ar putea avea un impact negativ major asupra focilor harpa, cele mai vanate anual in Canada. Cercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite au descoperit ca gheata marina din habitatul focilor s-a micsorat cu aproximativ 6% in fiecare decada din ultimii 30 de ani.

Cercetatorii spun ca in ultimii ani ar fi murit generatii intregi de pui de foca harpa. Din fericire, specia exista inca in numar destul de mare dar, spune echipa de la Universitatea Duke, viitorul ei depinde de cum se va adapta la noile conditii climatice.

„Cele mai multe studii ale ghetii marine a Arcticii si ale schimbarilor climatice s-au concentrat pe minimul anual de gheata din luna septembrie”, a declarat David Johnston, cercetatorul care a condus noul studiu, citat de BBC.co.uk.

„Insa aceste animale au nevoie si de gheata sezoniera din februarie si martie, si foarte putine studii au analizat ce se intampla cu aceasta”.

Cea mai importanta regiune folosita de foci la imperechere se afla pe coasta estica a Canadei (Golful St Lawrence), care se extinde inspre nord pana la regiunea Front din cadrul Newfoundland.

In 2007 un raport al autoritatilor canadiene concluziona ca mortalitatea a fost „extrem de mare” in sudul golfului din cauza lipsei ghetii. De asemenea, in raport sunt consemnati si anii in care stratul de gheata a fost foarte mic – 1998, 2000, 2002, 2005, 2006 si 2007.

Foto: Wikipedia

Florin Tulbure

Citeste si:

Disparitia speciilor de animale si plante, din cauza schimbarilor climatice, ar fi mult subestimata – studiu

 

Animalele se muta in zone mai reci din cauza schimbarilor climatice

Pamantul, amenintat de mai multe dezastre – viitorul nu suna deloc bine

Studiu amplu al schimbarilor climatice de pe Pamant, demarat de NASA impreuna cu alte agentii si universitati

 

spot_img

Ultimele știri