Cei mai mari investitori ai lumii și-au luat angajamentul de a atinge emisii zero net

in Business 25 September 2019 42 Views

O alian╚Ť─â a celor mai mari asigur─âtori ╚Öi fonduri de pensii din lume, responsabili pentru investi╚Ťii ├«n valoare de peste 2.4 trilioane de dolari, ╚Öi-au luat angajamentul de a avea portofolii de investi╚Ťii neutre din punct de vedere al carbonului p├ón─â ├«n 2050.

Angajamentul luat de alian╚Ťa nou creat─â, Net-Zero Asset Owner Alliance, a fost anun╚Ťat ieri ├«n timpul summit-ului climatic ONU de la New York, care a adus ├«mpreun─â guverne, companii ╚Öi membri ai societ─â╚Ťii civile pentru a consolida angajamentele ╚Öi a gr─âbi implementarea Acordului de la Paris.

Proprietarii activelor reprezint─â unele dintre cele mai mari surse de capital de pe planet─â. Portofoliile lor de investi╚Ťii sunt foarte diverse ╚Öi fac parte din toate sectoarele economiei globale. Alian╚Ťa a fost ini╚Ťiat─â de Allianz, Caisse des D├ęp├┤ts, La Caisse de d├ęp├┤t et placement du Qu├ębec (CDPQ), Folksam Group, PensionDanmark ╚Öi Swiss Re la ├«nceputul acestui an. ├Äntre timp, s-au al─âturat Alecta, AMF, CalPERS, Nordea Life and Pension, Storebrand ╚Öi Zurich.

Membrii alian╚Ťei vor ├«ncepe imediat s─â interac╚Ťioneze cu companiile ├«n care investesc pentru a asigura decarbonizarea modelelor lor de business. Membrii alian╚Ťei vor raporta ├«n mod public ╚Ťintele stabilite ╚Öi atinse conforme cu Acordul de la Paris.

ÔÇ×Mitigarea schimb─ârilor climatice este provocarea vie╚Ťii noastre. Politicile, afacerile ╚Öi societ─â╚Ťile din jurul lumii trebuie s─â ac╚Ťioneze ├«mpreun─â pentru a reduce rapid emisiile. Noi, ca proprietari de active, ne vom ridica la ├«n─âl╚Ťimea responsabilit─â╚Ťilor ╚Öi ne vom ├«ndrepta c─âtre practici de business cu emisii reduse de carbon, ├«n dialog cu companiile ├«n care investim. Am ├«nceput deja asta, iar p├ón─â ├«n 2050, portofoliile noastre vor fi neutre din punct de vedere al climatului.ÔÇŁ, a declarat Oliver B├Ąte, CEO Allianz.

Membrii alian╚Ťei ├«ncurajez─â al╚Ťi proprietari de active s─â li se al─âture.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii