Cel mai bun startup din industria reciclării va primi 50.000 de euro pentru a începe afacerea

in Business, EcoLIFESTYLE, Poluare 28 November 2018 195 Views

PepsiCo şi Impact Hub Bucharest au lansat în luna iunie programul ReUse Hub, prin care au invitat startup-urile din România să propună soluții inovatoare de reciclare și reducere a impactului deșeurilor în România. După o primă selecţie, antreprenorii îşi vor prezenta ideile în finala, care va avea loc pe 5 decembrie.

Antreprenori selectaţi în prima fază au participat la workshop-uri și training-uri pe parcursul a trei luni, pentru a învăța mai multe despre construirea unui model de business, prototipare, business planning, pentru a face cercetare și a primi feedback.

Acum își vor prezinta ideea de business, precum şi planurile de viitor pentru a convinge juriul că merită marele premiu. Câştigătorul va primi de 50.000 de euro și sprijin sub formă de: şase luni de suport exclusiv, feedback trimestrial de la un Advisory Board, abonament Impact Hub Bucharest și acces la comunitatea de antreprenori, workshop-uri intensive pentru dezvoltarea strategiei de lansare și creștere, acces la mentori din industrie și tehnologie.

Pe 5 decembrie, de la ora 19:00, la Impact Hub Bucharest, cei opt participanți care au trecut de o primă selecție, vor susține pitch-uri în fața unui juriu și a publicului. La sfârșitul pitch-urilor, va fi anunțat câștigătorul.

Cele opt idei selectate în finală:
1. Aplicație marketplace pentru deșeuri – Bogdan Marin
2. Soluție de compostare pentru supermarketuri – Adrian Moisa
3. Echipament de folosire a plasticului reciclat prin injecție pentru piese în volum mediu– Marius Ciobanu
4. Reciclarea magneților “pământ rar” – Alexandru Lixandru
5. Monitorizare pe bază de RFID pentru reducerea food waste și creșterea returnării de ambalaje – Dobriță Cosmin & Vlad Florea
6. Aplicație marketplace pentru deșeuri – Bogdan Andronache
7. Producție de filament pentru printare 3D din plastic reciclat – Irina Harau
8. Ambalaj returnabil pentru magazinele online – Linda Vasilescu

Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea pe site.

Comentarii

comentarii