Cel mai inalt turn din China va fi sustenabil

in Business 2 December 2008 88 Views

Turnul cel mai inalt din China va avea 632 de metri si va fi sustenabil, au anuntat arhitectii de la Gensler care se ocupa de proiect, informeaza Eco Friend. Turnul gigant va incorpora gradini publice, va genera energie cu ajutorul unor turbine eoliene si va colecta si refolosi apa de ploaie.

Turnul este compus din 9 cladiri cilindrice puse cap in cap si inconjurate de o fatada interioara. La exterior, acestea vor fi acoperite de o fatada suplimentara, triunghiulara, iar in spatiul dintre cele doua fatade vor fi amenajate gradini publice.

Structura asimetrica si textura speciala a turnului au ca scop reducerea impactului vantului asupra rezistentei cladirii cu pana la 24%. Parapetul spiralat al turnului permite colectarea de apa de ploaie, refolosita pentru incalzire si pentru aer conditionat. Turbinele eoliene genereaza energie chiar in interiorul cladirii, informeaza Inhabitat.

„Speram ca turnul Shanghai sa inspire idei noi despre cat de sustenabile pot fi cladirile inalte. (…)Am integrat o gandire ecologica strategica in fiecare miscare”, a declarat purtatorul de cuvant de la Gensler.

Turnul va fi multifunctional, oferind spatiu pentru birouri, restaurante si magazine, si va fi construit in noul pol financiar si comercial Luijiazui din Shanghai, care pana acum 18 ani era o zona rurala.

Constructia turnului este prevazuta sa ia sfarsit in 2014. 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii