Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cel mai mare motor cu gaz GE alimenteaza orasul Rosenheim

Cel mai mare motor cu gaz General Electric (GE) Jenbacher va acoperi 40% din necesarul de electricitate si 20% din necesarul de energie termica al orasului Rosenheim, landul Bavaria, Germania, care are peste 61.000 de locuitori. Instalarea motorului, denumit J920 FleXtra, contribuie la obiectivul Germaniei de a produce, prin cogenerare, 25% din totalul necesarului energetic al tarii pana in 2020.

Planul de tranzitie energetica, Energiewende, care pune accentul pe cresterea eficientei energetice industriale, poate fi indeplinit numai printr-un efort de cooperare, la care sa contribuie si furnizorii municipali. Investitiile in centrale inovatoare, moderne creeaza o baza importanta pentru reusita planului de tranzitie energetica”,  a declarat ministrul de stat bavarez al mediului si sanatatii, Marcel Huber, care, impreuna cu alti lideri din sectoarele public si privat, a sarbatorit, astazi, inaugurarea oficiala a centralei de cogenerare municipale, Stadtwerke Rosenheim.

Certificare “ecoimagination”

Elementul central al proiectului este cel mai mare motor cu gaz Jenbacher de la GE, modelul J920 FleXtra de 9,5 megawati (MW), certificat ecomagination.

Noua solutie energetica flexibila de la GE beneficiaza de un plus de inovatie, putere si eficienta, astfel incat clientii sa poata face fata prioritatilor energetice si de protectie a mediului.

Stadtwerke Rosenheim include
o instalatie de incinerare a deseurilor

Structurile CHP integrate ale Stadtwerke Rosenheim includ si o instalatie de incinerare a deseurilor si patru motoare Jenabacher instalate in prealabil—trei motoare J620 de 3,35 MW si o unitate J624 cu turbocompresor in doua trepte de 4,4 MW”, potrivit reprezentantilor GE.

Unitatea de cogenerare modernizata a companiei de utilitati (36,1 MW energie electrica si 43,8 MW energie termica) acopera, in prezent 40%, din necesarul de energie electrica si 20% din necesarul de energie termica al localitatii Rosenheim, care are peste 61.000 de locuitori.

Pana in 2022, Germania renunta la energia nucleara

Germania intentioneaza sa inchida centralele nucleare ramase pana in anul 2022.Pentru a inlocui cantitatea imensa de energie electrica de baza produsa de centralele nucleare cu emisii scazute de carbon, planul de tranzitie energetica al guvernului prevede utilizarea pe scara mai larga a gazelor naturale si resurselor regenerabile, precum si a tehnologiilor care asigura eficienta energetica.

spot_img

Ultimele știri